4x raamdecoratie inspiratie

Raamdecoratie inspiratie
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Je ramen zorgen voor welkom daglicht in je woning en ook voor het contact met de buitenwereld. Met raamdecoratie en/of zonwering kun je het daglicht temperen, filteren of helemaal buitensluiten, als je dat wilt. De zon op je tv-scherm, ’s avonds inkijk of volop hete zon in je woning in de zomer … het is meestal niet wat je wilt. Raamdecoratie kan naast een functionele rol ook iets toevoegen aan de uitstraling van je interieur. Zo kun je rolgordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen of plisségordijnen heel gemakkelijk afstemmen op je inrichting. Doe hier vast inspiratie op met deze 4 suggesties voor raamdecoratie.

rolgordijn

Populair voor onze ramen: het rolgordijn

Met rolgordijnen haal je voordelige raamdecoratie in huis. Superpraktisch en ze zijn ook geschikt voor andere ruimtes dan je woonkamer. Een rolgordijn is in diverse materialen leverbaar en dus ook geschikt voor in de keuken, slaapkamer (helemaal met een verduisteringskant) en badkamer. Rolgordijnen zijn in de meeste winkels kant-en-klaar verkrijgbaar in de meest gangbare maten, maar ook op maat te bestellen en vaak ook eenvoudig zelf op maat te knippen.

Speelse lichtinval: houten jaloezieën

Houten jaloezieën kom je allang niet meer alleen tegen in de wat klassiekere woonsferen. Je kunt ze heel goed combineren in elke huisstijl. Deze vorm van raamdecoratie is verkrijgbaar in veel verschillende houtkleuren, maar ook in zwart of wit en tal van andere kleuren. Ook kun je kiezen voor verschillende breedtes van de horizontale stroken. Breed of smal; het heeft elk zijn eigen effect.

houten jaloezieën

Pisségordijnen: superveel mogelijkheden

Deze gordijnen zijn echt de ideale raamdecoratie als je gehecht bent aan je privacy, maar daglicht niet volledig wilt buitensluiten. Met plisségordijnen bepaal je zelf welk deel van het raam je blindeert. Je kunt de gordijnen van onder naar boven schuiten en van boven naar onder. Je kunt het gordijn dus op elke positie op het raam vastzetten. En snel aanpassen als de situatie dat vraagt.

Raamdecoratie met flair: vouwgordijnen

Sfeervol en warme raamdecoratie haal je in huis met vouwgordijnen. Het gordijn vouwt zich door middel van een optreksysteem in sierlijke horizontale banen. Open, dicht of halfopen-halfdicht, altijd een aantrekkelijk gezicht. Je kunt ze in allerlei stofsoorten kopen of laten maken, dus helemaal afstemmen op jouw wensen.

Vind je bovenstaande raamdecoratie wel praktisch, maar misschien wat kaal en mis je ‘echte gordijnen’. Combineer deze suggesties dan eens met voile inbetweens of sierbanen aan beide zijkanten.