Buitenverlichting: zet je de tuin in de spotlights

Buitenverlichting in de tuin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Buitenverlichting, het kan super functioneel zijn, want het is natuurlijk fijn en praktisch dat er een buitenlamp met bewegingssensor aanspringt als je ’s avonds in het donker thuiskomt. Maar tuinverlichting kan vooral ook erg leuk zijn! Er is veel keus in wit licht en gekleurd licht en je kunt er ontzettend decoratief mee omgaan. Je kunt je tuin en planten en bomen mooi uitlichten of je tuinpad op een sierlijke manier markeren. In de zomer kun je langer buiten zitten met sfeervolle verlichting; is het te koud om nog buiten te zitten, dan kun je vanuit huis nog van je tuin genieten. Ter inspiratie delen we hier graag wat tips voor tuinverlichting met je!

Lichtsnoeren niet alleen met kerst

Niet alleen tijdens de kerstdagen, lichtjes buiten zijn het hele jaar door een feestje. Lichtsnoeren met kleine lampjes met wit licht, warm licht of knalkleurtjes maken van een boom of een struik een leuke blikvanger. Je kunt lichtstrengen ook gebruiken voor tuinhuisjes, vogelhuisjes of een pergola!

Licht je tuin uit met spots

Tuinspots kun je willekeurig plaatsen en met de types die je kunt draaien en stellen kun je de mooie elementen en tafereeltjes in je tuin uitlichten. Heb je een leuk hoekje of een heel bijzondere boom, plant of een tuinbeeld, zet het in de spotlights. Zo kun er ook van genieten als de zon al lang onder is, vanuit huis of in de tuin!

Tuinpadverlichting

Ook je tuinpad kun je markeren met leuke verlichting in allerlei varianten. Kleine lantaarntjes, cilinders, lichtsnoeren, halogeenspots of van kleur veranderende vlinders of vogels om maar eens iets te noemen. Functioneel en decoratief!

Buitenlamp met sensor

De buitenlamp met sensor is als buitenverlichting een product dat veel wordt gekocht. Het is praktisch voor jezelf bij thuiskomst in het donker. En het is ook een veilig gevoel dat niemand ongemerkt rond je huis kan lopen als je een buitenlamp hebt die aanspringt zodra er iemand langs loopt. Buitenlampen zijn er ook in vele mooie varianten: van klassieke lantaarns en design wandlampen tot praktische inbouwspots. Je kunt ook kiezen voor cilinderlampen in verschillende uitvoeringen en of breedstralers. Deze laatste bieden een behoorlijke lichtopbrengst.

Vooral met de komst van led-verlichting is er op het gebied van buitenverlichting veel meer mogelijk. Bovendien blijven de kosten met led-verlichting ook mooi binnen de perken: energiezuinig en duurzaam. En over duurzaam gesproken: er is ook veel buitenverlichting verkrijgbaar die werkt op zonnecollectoren.