Composiet houten schutting: splintert, rot en vergrijst niet

Composiet houten schutting
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Wil je een gezellig terras of een veranda gaan aanleggen met houten vlonderplanken? Overweeg dan ook eens houtcomposiet voor de inrichting van je tuin. Composiethout is verkrijgbaar in hetzelfde structuur en met dezelfde look en feel als hout en ademt daardoor dezelfde natuurlijke sfeer. Maar het mooiste is dat het een aantal bijzondere voordelen heeft ten opzichte van natuurlijk hout. Hardhouten planken, vlonders of schuttingen zijn vooral als ze net zijn geplaatst heel fraai. Daar is niets op af te dingen. Waarom dan toch kiezen voor composiet vlonderplanken? We laten je hier graag kennismaken met dit product en vertellen je over de verschillen tussen composiet en hardhout.

Je tuin inrichten met hardhout

Hardhout is een prima en duurzame optie om te gebruiken voor diverse elementen in de tuin, zoals een schutting, terras of veranda. Hout is een natuurproduct en gaat hierdoor mooi vloeiend op in je tuinontwerp en het oogt altijd authentiek en sfeervol. Maar wat bij natuurlijk hout heel belangrijk is, is onderhoud! Dat moet je je wel realiseren als je voor ervoor kiest om hout in de tuin te gebruiken. Hardhout moet je behandelen of geïmpregneerd kopen om rotting en splinteren te voorkomen. En de mooie diepe kleur waarop je het hout hebt uitgezocht wordt op den duur grijs en vaal. Voor de een is dit natuurlijke proces een charmant voordeel; anderen vinden het jammer dat de oorspronkelijke kleur vervaagt.

Over composiet

Composiet is een tuinhout product dat gemaakt is van een mengsel van houtvezels en een kunststof product dat wordt samengeperst tot een zeer solide eenheid. Hierdoor ontstaat een kwalitatief hoogwaardig product dat zeer onderhoudsarm is en een zeer lange levensduur heeft. Het rot niet, behoudt zijn oorspronkelijke kleur en ook van versplintering is geen sprake bij composiet. Composiet is heel geschikt voor vlonders en planken, maar ook van een schutting van composiet heb je jarenlang plezier!

Talloze mogelijkheden

Een ander voordeel is dat je met houtcomposiet heel veel designmogelijkheden hebt. Je kunt kiezen voor een natuurlijke houtlook, dan heb je dezelfde uitstraling als hardhout, inclusief de nerven. Wil je wat anders, dan kun je ook kiezen voor een niet-natuurlijke kleur composiet. Wit, ivoor of grijs bijvoorbeeld zijn kleuren die goed in een wat strakker tuinontwerp passen. En voor een speelse touch, kun je natuurlijk ook mixen met kleuren, afmetingen en uitvoeringen. Als je zeker wilt zijn van jarenlange levensduur met weinig onderhoud is composiet een goede keuze.