Creatief met luchtplantjes in het interieur

luchtplantjes
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Planten maken een kamer heel gezellig, maar vragen soms best wat aandacht. Vooral het water geven kan wel eens een lastige opgave zijn, dat wordt namelijk vaak vergeten! En zonder water houden de meeste plantjes het niet lang vol. Maar gelukkig is daar een oplossing voor! Luchtplantjes zijn ideaal voor iedereen die op zoek is naar een bijzonder plantje met weinig onderhoud.

Wat is een luchtplantje?

De officiele naam voor het luchtplantje is de ‘Tillandsia’. Dit plantje groeit in de vrije natuur op de moeilijke plekken, zoals takken en rotsen. Hierdoor hebben de luchtplantjes geen grond nodig en kunnen ze als het ware in de lucht groeien. Maar, net als alle plantjes, moet je ze wel af en toe water geven. Eén keer in de twee weken besproeien met een plantenspuit is voldoende. Met warm weer mogen de plantjes wel wat meer water hebben.

Luchtplantjes: wat is een luchtplantje?

Niet afhankelijk van een bloempot: wees creatief!

Het leuke van luchtplantjes is dat je deze niet per se in een bloempot hoeft te zetten. Je kunt de plantjes op hele creatieve manieren in je kamer plaatsen. Hierbij kun je verder denken dan alleen de vensterbank. Omdat luchtplantjes bijna geen wortels hebben en hierdoor geen aarde nodig hebben, kun je ze overal plaatsen waar je wilt.

Laat de luchtplantjes eens echt hangen in de lucht, bijvoorbeeld. Hang een glazen bol met een opening aan een touwtje, stop hier een handjevol steentjes in en plaats je luchtplantjes hierop. Door meerdere naast elkaar te hangen op verschillende hoogten krijg je een leuk en speels effect. Ook kun je moderne en stijlvolle standaards kopen, waar je je luchtplantjes op kunt zetten. Deze plantjes worden zo echt onderdeel van je interieur.

Luchtplantjes - creatief

De voordelen van luchtplantjes in de kamer

Luchtplantjes zijn dus hele mooie decoraties voor in de kamer. Je kunt ze aan het plafond hangen of voor het raam. Of mooi neerzetten op de salontafel. Maar daarnaast zijn de plantjes ook nog eens heel functioneel. Planten zorgen namelijk voor schone lucht, waarmee je veel klachten, zoals hoofdpijn, slaapproblemen en longproblemen, kunt voorkomen. Daarnaast krijg je meer energie en zorgen planten ervoor dat je je vrolijk voelt. Ook luchtplantjes zijn daarom goed voor de mentale gezondheid en positieve energie!

Bron afbeeldingen: Awesome Home Ideas (Pinterest), MySimplySpecial (Pinterest), seasons.nl