De beste lattenbodem voor rugklachten

Beste lattenbodem voor rugklachten
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Sommige mensen beweren dat een goede lattenbodem niet zo belangrijk is. Een goede bedbodem maakt wel degelijk het verschil, zeker voor mensen met rugklachten. Ga daarom voor een ergonomisch type bedbodem. Een lattenbodem of schijfbodem is vaak veerkrachtiger dan een boxspring of gaasbodem.

Het belang van een goede bedbodem bij rugklachten

De beste bedbodem bij rugklachten is een ergonomische lattenbodem die de onderrug actief ondersteunt. De onderrug is de belangrijkste probleemzone, omdat hier de hefboomwerking het grootst is wanneer een persoon een voorwerp optilt. De beste lattenbodem zorgt ervoor dat de wervelkolom op een gevoelige plek niet kan doorzakken. Naast de onderrug is het ook belangrijk om de middelste en hogere rug in een rechte lijn te ondersteunen als je op je zij ligt. Wanneer je op je rug ligt, heeft de natuurlijke S-curve een ondersteuning nodig die past bij de vorm van je rug. Zo is de lattenbodem van Swissflex geïnspireerd op de menselijke wervelkolom. De bridgetechnologie bestaat uit zelfregulerende latten die zich aanpassen aan jouw slaaphouding.

De oplossing

Bij gebruik van een ergonomische bedbodem is de matras in principe wat dunner zodat bedbodem en matras beter op elkaar kunnen inwerken. De combinatie van lattenbodem en matras wordt ook wel ‘slaapsysteem’ genoemd. De matras is zo geproduceerd dat het een goede eenheid vormt met de bodem.
Een hoog of dik matras is bedoeld voor gebruik op een basisbedbodem. Dit kan een verende lattenbodem, een boxspring of een gaasbodem zijn. Bij het omdraaien op een matras (tot 30 keer per nacht) en bij het in- en uit bed stappen, zorgt een goede bedbodem voor extra comfort. Dit is beter voor mensen met een gevoelige rug en over het algemeen comfortabeler als je ligt. Daarnaast is ventilatie het tweede belangrijke kenmerk van een goede bedbodem. Als we Auping vergelijken met andere merken komen we erachter dat dit merk samen met Harrison Spinks innovatief werkt voor de beste ventilatie.

Een verstelbare bedbodem

Met een verstelbare bedbodem kunnen bepaalde lichaamszones worden ingesteld. Dit kan een verstelbare lattenbodem of schijfbodem zijn, waarbij de heup-, rug- en schouderzones afzonderlijk kunnen worden versteld. Het biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld de positie van de onderrug te verbeteren, meer steun in de onderrug te geven of de heup- of schouderzone iets te verzachten. Allemaal nuttige aanpassingen.
Bij aankoop van een verstelbare bedbodem is het advies van de verkoper ook na de verkoop mooi meegenomen. Vraag indien nodig om uitleg na je aankoop. Het gaat tenslotte om jouw goede nachtrust