De ladder als interieur decoratie

ladder interieur
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De ladder is voor veel mensen een functioneel voorwerp. We gebruiken hem om ergens hogerop te kunnen komen, zoals het dak, of om een schilderij op te hangen. Maar de laatste jaren wordt de ladder krijgt de ladder steeds meer ook een decoratieve functie. En dan bedoelen we natuurlijk niet de metalen ladder die je in de bouwmarkt koopt. Nee, dan doelen we op de mooie en decoratieve houten ladder.

Houten ladder interieur voor badkamer

Voor dit eerste voorbeeld blijft de ladder nog redelijk functioneel. De badkamer is namelijk een hele goede plek om een mooie houten ladder te plaatsen. En niet alleen omdat het heel leuk staat, ook omdat je de ladder nog goed kunt gebruiken. De treden van de ladder zijn namelijk ideaal om de handdoeken aan op te hangen. En dat is handig, want de badkamer is vaak al een wat kleinere ruimte. Zo gebruik je de ruimte optimaal voor je comfort, maar natuurlijk ook voor de sfeer. Zo zorg je namelijk gemakkelijk voor een gezellige en aangeklede badkamer, waar je elke dag heerlijk kunt genieten.

ladder interieur - ladder met bakjes badkamer

De ladder met bakjes

De ladder zoals we hem kennen is natuurlijk voorzien van handige treden. Maar omdat we de ladder niet op die manier willen gebruiken, kun je net zo goed te treden vervangen door handige bakjes. Deze bakjes kun je gebruiken om allerlei accessoires of plantjes neer te zetten, of bijvoorbeeld als kranten- en tijdschriftenbak. Het gebruik van dit ladder interieur past perfect in de landelijke stijl en zorgt voor een gezellige aankleding van de kamer.

ladder interieur - versier je ladder met licht

Versier de ladder met leuke lampen

Je kunt het ladder interieur dus gebruiken als handdoekrek in de badkamer (of de keuken natuurlijk) of als decoratiekast, door gebruik te maken van bakjes in plaats van treden. Maar een andere leuke optie is om de ladder in het interieur leuk te versieren. Dit kan door gebruik te maken van linten in verschillende kleuren en designs, maar bijvoorbeeld ook met leuke lampen. Zo zijn er diverse leuke slingers met lampjes te koop, die heel goed passen binnen jouw interieur. En op deze manier versier je niet alleen de ladder in de kamer, maar zorg je ook meteen voor extra sfeerverlichting in huis.

Bron afbeeldingen: interieur-inrichting.net, homedeco.nl (Pinterest), brit.co (Pinterest)