Deuren pimpen: heel makkelijk én sfeervol

Deur pimpen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Ben jij je deuren in huis zat en ben je toe aan meer kleur in je interieur? Ga dan aan de slag met je deuren pimpen. Door je deuren te voorzien van nieuwe kleurtjes en creatieve designs zorg je snel voor een nieuwe look in huis, waardoor je woning er weer als nieuw uit ziet. En er zijn veel verschillende manieren om je deuren te pimpen. Laat je inspireren door onze drie ideeën voor deuren pimpen.

Deur verven met schoolbordverf

Vergeet je wel eens dingen en zou je die eigenlijk gewoon op moeten schrijven? Een leuk en creatief idee is om dan je deuren te verven met schoolbordkrijt. Zo heb je altijd ‘papier’ bij de hand. Handig bijvoorbeeld voor in de keuken, wanneer je nog boodschappen moet halen. En ben je zelf creatief? Dan kun je je creativiteit altijd kwijt op je deur. Teken de mooiste en creatiefste dingen die in je opkomt. En wil je wat nieuws tekenen? Dan veeg je je vorige meesterwerk gewoon weg. Zo heb je altijd een nieuw kunstwerk in de kamer.

Deuren pimpen - schoolbordverf

Deur pimpen met leuke patronen

Wanneer je misschien niet zo creatief bent om je eigen kunstwerken te maken, kun je ook leuke patronen op je deur plakken. Het is een snelle manier voor deuren pimpen en het zorgt meteen voor kleur in de kamer. Je kunt hier bijvoorbeeld plakfolie voor gebruiken, die je in spannende patronen op je deur plakt. Ga voor een moderne uitstraling, of juist voor retro. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een wat drukkere uitstraling kun je bijvoorbeeld krullen gebruiken, die ook zorgen voor een wat klassiekere uitstraling. Strakke lijnen zijn juist wat moderner.

Deuren pimpen - stickers en patronen

Behang voor muur én deur

Deuren pimpen kan ook heel goed met leuk behang. Behang komt namelijk al standaard in leuke designs en patronen en kan ook gewoon op de deur geplakt worden. Heb jij een deur met een kader? Plak dan alleen de buitenkant of de binnenkant van het kader met leuk behang en zorg zo voor een leuk accent op de deur. Het leukste is natuurlijk wanneer het behang op de deur goed past bij jouw interieur. Nu kun je dezelfde stijl gebruiken, maar wist je dat het ook heel leuk is om verschillende stijlen door elkaar te gebruiken? Zo creëer je spannende contrasten en effecten, zodat jouw interieur nooit saai is. En gewoon door je deuren pimpen!

Bron afbeeldingen: pimpjedeur.nl, showhome.nl, wiki-wonen.nl