Dit zijn de nieuwste behangtrends van volgend jaar

Dit zijn de nieuwste behangtrends van volgend jaar
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Behang is een snelle en super trendy manier om je huis een make-over te geven of om je interieur van een nieuwe stijl te voorzien. Heb je zin om een frisse wind door je huis te laten waaien en een nieuwe start te maken? Dit zijn de nieuwste behangtrends van 2022. Natuurlijk gaan ze hand in hand met de interieurtrends. We verklappen vast: ze zijn heel gevarieerd en super mooi, dus kiezen wordt misschien een beetje moeilijk!

Romantiek/botanisch en textielbehang

Dé interieurtrend voor 2022 is een romantische of botanische muur. Dat zien we natuurlijk ook terug bij behang, zoals je duidelijk kunt herkennen bij de collectie van Arte in de vorm van de mooiste dessins met bloemen, dieren, of jungle. De kleuren zijn veel groen, zwart, bruin, mosterdgeel en petrol. Het is mooi om één accentmuur te maken en de rest rustig te houden, met textielbehang bijvoorbeeld. Ook textielbehang is helemaal in. Het is een sterke, stijlvolle behangsoort die wat zachter en luxer aandoet dan andere types muurbedekking. Door te kiezen voor de wat grovere soort maak je een perfecte combinatie met de botanische look!

Rustiger met betonlook of neutraal behang

Als tegenhanger van deze drukkere aandoende muren, is neutraal behang of de betonlook perfect. Het past bij een modern of industrieel interieur en doet een stuk strakker en rustiger aan. Beide behangsoorten zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en geven je kamer een mooi, warm effect. Het is bovendien gemakkelijk te combineren en gaat prima samen met allerlei interieurstijlen en accessoires.

Vrolijk: 3D behang en, in de kinderkamerbehang, leuke figuurtje of beestjes

Voor speelse vrolijkheid in huis kies je voor 3D-behang. Vorig jaar was glitterverf en -behang helemaal nieuw en trendy. Dit jaar is 3D-behang het meest innovatieve wat je krijgen kunt. Dit behang met diepte zorgt voor een super modern en speels effect. Wanneer je gaat voor zachte kleuren is dit ronduit mooi! De trend voor de kinderkamer is helemaal retro, met gezellige figuurtjes en vrolijke beestjes waar je direct kleur en sfeer krijgt. Het is natuurlijk wel een beetje druk, dus is het slim om gordijnen en beddengoed wat rustiger te houden.

Nog een paar tips:

  • Behang bij een temperatuur tussen 18 en 20 graden en laat het langzaam drogen met ramen dicht en verwarming uit.
  • Kies voor vliesbehang als je snel klaar wil zijn, dat kun je direct op de muur plakken. Het gemak dient de mens!