Drie tips voor de startende klusser

startende klusser
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Sommige mensen vinden klussen leuk, anderen weer wat minder. Of je het nu leuk vindt of niet, soms moet er gewoon geklust worden. Wij hebben drie tips voor de startende klusser!

1. Werk veilig

Veiligheid staat overal voorop. Je wil tijdens het klussen natuurlijk niet op je eigen duim slaan of uitschieten met de zaag. Om te voorkomen dat een productieve dag omslaat in een tripje naar het ziekenhuis, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken.

Zet alles van te voren klaar

Als alles van te voren op een logische plek klaarstaat hoef je niet alles overhoop te halen om bijvoorbeeld je gereedschap te zoeken. Een opgeruimde werkplek zorgt voor rust in je hoofd en dat zorgt voor minder ongelukken.

Zorg voor zo min mogelijk stoorfactoren

Als je geconcentreerd werkt krijg je minder ongelukken, dat hoef ik je niet uit te leggen. Het is dan ook vervelend wanneer iemand je iets vraagt wat niets met de klus te maken heeft. Stuur iedereen die niets met de klus te maken heeft daarom lekker het huis uit.

Draag veilige kleding

Mocht er toch iets misgaan is het wel zo prettig dat je veiligheids- of werkkleding aanhebt. Snickers werkkleding levert bijvoorbeeld werkbroeken en werkriemen. Ben je bang dat je iets zwaars laat vallen? Draag dan Snickers schoenen.

2. Doe alleen wat je moet doen

Om te voorkomen dat je van de ene klus naar de andere springt is discipline erg belangrijk. Je kan niet een kastdeurtje gaan maken als je een raam aan het vervangen bent. Voor je het
weet zit je met twee onafgemaakte klussen. Dat kastdeurtje komt wel wanneer het nieuwe raam er in zit.

3. Zorg voor goed gereedschap

Goedkoop is duurkoop, dat geldt ook bij klussen. Goedkoop gereedschap is vaak niet betrouwbaar en gaat sneller kapot. Het laatste wat je wil is dat je klus onveilig is afgerond omdat je die paar schroeven niet goed kon aandraaien door een kapotte schroevendraaier.