Een badkamerspiegel kopen? Hierop moet je letten!

Een badkamerspiegels kopen Hierop moet je letten!
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Bij de inrichting van een badkamer komt heel wat kijken, zoals de zoektocht naar een goede douche, de juiste kleuren om er een aantrekkelijk geheel van te maken en nog heel wat andere zaken. Ook de badkamerspiegel maakt een belangrijk deel uit van de inrichting van deze ruimte, hoewel dit element vaak wordt onderschat.

Waar moet je zoal op letten als je een badkamerspiegel zoekt? Lees verder voor de beste tips, zodat je zeker een goede aankoop doet.

3 belangrijke factoren bij de zoektocht naar een badkamerspiegel

1. Naturel of strak?

Een van de eerste zaken waar je rekening mee moet houden als je een badkamerspiegel aanschaft, is de uitstraling. Je vindt tegenwoordig oplossingen voor zowat elke woonstijl. Denk maar aan strakke badkamerspiegel van sanexo.nl met een wit kader die perfect in een moderne inrichting past.

In dit geval gaat het meestal om vierkante of rechthoekige spiegels, hoewel dat lang niet altijd zo is. Ook ronde spiegels passen mooi in een moderne ruimte, tenzij het kader is afgewerkt met krulletjes en andere vormen van opvallende versiering. Is je badkamer eerder landelijk of zelfs rustiek ingericht? Ga dan voor een ronde spiegel met (eventueel) houten kader.

2. Verlichting of niet?

Traditionele spiegels zijn mooi, maar spiegels met geïntegreerde verlichting zijn ook nog eens interessant vanuit praktisch oogpunt. Een badkamerspiegel met verlichting kopen van Sanexo is bijvoorbeeld een goed idee als je je make-up nog beter wilt kunnen aanbrengen of onzuiverheden in je huid tijdens je ochtendroutine gemakkelijker wilt kunnen zien.

Een spiegel met verlichting heeft ook een effect op de sfeer in de badkamer. Je vindt bijvoorbeeld heel wat leuke spiegeltjes met onderaan en bovenaan een LED-strip, die een chique effect teweegbrengen in de ruimte. Er bestaan zelfs ronde of eivormige spiegels met verlichting rondom rond, voor een experimentele inrichting.

3. De omlijsting speelt ook een rol

Of je nu je badkamerspiegel online bij Sanexo koopt of toch maar liever een showroom bezoekt, houd altijd rekening met de omlijsting van de spiegel. Bij moderne modellen is die vaak afwezig om een zo minimalistisch effect te verkrijgen.

Landelijke of klassieke badkamerspiegels hebben dan weer vaak een houten kader, eventueel in het wit om er een moderne ondertoon aan te geven. Hoewel de omlijsting van je badkamerspiegel slechts een detail lijkt, heeft deze accessoire wel degelijk een grote invloed op de uitstraling van deze accessoire.