5 Feng Shui basis tips om je huis in te richten

Feng Shui basis
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Fen Shui is een Chinese filosofie, waar balans en energie belangrijk zijn. Een goed balans zorgt voor geluk, harmonie en gezondheid. Een huis ingericht volgens deze eeuwenoude filosofie zal rustig en ontspannen aanvoelen. Gebruik deze 4 tips voor een goede Feng Shui basis.

1. Balans tussen de vijf elementen

Wanneer je je huis op de Fung Shui wijze wilt inrichting, is het belangrijk om de balans tussen de vijf Feng Shui basis elementen te vinden. Deze elementen, water, hout, aarde, vuur en metaal, hebben elk hun eigen positieve energie. Zo zorgt hout voor een betere gezondheid en water voor goede welvaart. Voor vuur hoef je gelukkig geen echt vuur in huis te halen. Vuur staat ook voor licht. Let daarom bijvoorbeeld op donkere plekken in huis en gebruik warme kleuren in het interieur. Probeer een mooie balans te vinden tussen de verschillende elementen.

Feng Shui Basis - elementen

2. De keuken is het middelpunt van je leefomgeving

Volgens Feng Shui behoort de keuken het middelpunt van je leefomgeving te zijn. Voor veel mensen voelt dit ook al zo, bijvoorbeeld bij een woonkeuken. Om ook hier rust en balans te creëren, is het belangrijk om de keuken eens goed op te ruimen. Zet voor een Feng Shui basis spullen die je niet gebruikt weg en houdt de keuken schoon. Volgens de filosofie hebben elektrische apparaten een slechte invloed op de energiestromen. Zet deze daarom ook zoveel mogelijk in een kast en uit het zicht.

3. Kies voor zachte stoffen in het interieur

Wanneer je je kamers wilt aankleden, kies dan zoveel mogelijk voor zachte materialen. Vaak wordt een huis voornamelijk ingericht ‘omdat het er zo mooi uit ziet’. Maar de Feng Shui basis is dat je er ook echt thuis voelt. Creëer daarom voldoende uitnodigende plekjes in huis, met kussen, dekens en andere zachte meubels. Deze gezellige plekken in huis zorgen voor een positieve gemoedstoestand en geven je een plek waar je echt kunt leven en kunt ontspannen.

Feng Shui basis - zachte materialen

 

4. Kies voor de juiste kleuren in huis

Naast de materialen en elementen wil je ook een mooie balans vinden tussen de kleuren in huis. Zorg voor een goede Feng Shui basis voor een balans tussen warm en koud. Warme kleuren zijn bijvoorbeeld rood- of aardetinten. Blauw en groen zijn koude kleuren. Gebruik bijvoorbeeld in de slaapkamer rustgevende kleuren zoals blauw of aardetinten, voor een goede nachtrust.

Bron afbeeldingen: stylegreen.ch, outdoorhouseplan.com, noordinaryhome.com