Geef je meubels een tweede leven

Kastjes pimpen: geef je meubels een tweede leven
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Heb jij ook meubels in huis staan waar je eigenlijk een beetje op uitgekeken bent? Gelukkig hoef je, met een beetje creativiteit, niet meteen nieuwe meubels te kopen. Kastjes pimpen is namelijk heel makkelijk! Je zorgt ervoor dat je meubels er ineens heel anders uitzien, waardoor je een hoop geld kunt besparen. Gebruik daarom de volgende manieren op je meubels een tweede leven te geven.

Plakfolie aan de binnenkant van de kast

Plakfolie is ideaal voor kastjes pimpen wanneer je kast niet gemakkelijk te bewerken is. Je kunt de plakfolie aan de buitenkant gebruiken, maar vaak wordt de binnenkant daarbij vergeten. Zorg daarom voor een leuk accent in de kast door de binnenkant te beplakken met de folie. Gebruik leuke en vrolijke printjes voor een speels effect. Deze manier van kastjes pimpen kost weinig materiaal, geld én tijd, waardoor het echt de moeite waard is!

Kastjes pimpen met plakfolie

Kasten verven: dé manier voor kastjes pimpen

Ben jij handig en vind je het leuk om lekker te kliederen? Wees creatief met verf! Kastjes pimpen kan uitstekend met een pot verf en een kwast. Houten meubels zijn hier heel geschikt voor. Vergeet niet het hout eerst te schuren voor je aan de slag gaat. Een leuke en creatieve manier van verven is door gebruikt te maken van kalkverf. Deze soort verg geeft je kasten een hele bijzondere afwerking en is beschikbaar in vele kleuren.

Ga voor de vintage look

Ben jij ook zo gek op vintage? En je houten kastjes pimpen voor zo’n vintage look is helemaal niet zo moeilijk. Is jouw houten kastje al geverfd? Dan kun je hem zo schuren dat er nog wel stukken met verf achterblijven. Vervolgens kun je heel licht een nieuwe verflaag aanbrengen. Belangrijk hierbij is wel dat je het hout er nog doorheen blijft zien. Het helpt bijvoorbeeld om de verg erg waterig te maken, zodat deze niet goed dekt. Een echte eyecatcher in de kamer!

Kastjes pimpen met verf

Kastjes pimpen? Geef je creativiteit de vrije loop

Wil jij je kastjes pimpen? Geef dan je creativiteit de vrije loop. Als je uitgekeken bent op je meubels, kun je veel dingen doen om hier nieuw leven in te blazen. Er zijn vele verftechnieken die je kunt gebruiken. Daarnaast heb je natuurlijk ook alle kleuren tot je beschikking. Maak gebruik van leuke prints of zorg voor spannende kleurverloop, zodat jouw kastjes nooit meer saai zijn.

Bron afbeeldingen: fijnwonen.blogspot.com, welke.nl (Pinterest), dreamywhites.blogspot.com (Pinterest),