Goede verlichting mag niet ontbreken in de slaapkamer?

Goede verlichting mag niet ontbreken in de slaapkamer
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Je slaapkamer is waarschijnlijk de enige kamer in je huis waar je de meeste tijd in doorbrengt, zowel overdag, ’s avonds en ’s nachts en vooral als je je slaapkamer ook gebruikt om te werken. Het is dus belangrijk om een uitstekend ontwerp te krijgen van de verlichting die je zult gebruiken, zodat je er een comfortabele plek van kunt maken om je hoofd ’s nachts te laten rusten, om elke ochtend stralend op te staan ​​en om je dag in door te brengen.

Kies verlichting in verschillende lagen voor je slaapkamer

Als je weet hoe je je verlichting moet aanbrengen, heb je in feite al de sleutel tot het bekomen van de perfecte verlichting. Die sleutel betekent dat je harmonie moet vinden tussen de verschillende soorten verlichting. De ideale balans tussen sfeer-, taak- en accentverlichting kun je trouwens eenvoudig bekomen met slimme verlichting.

Afhankelijk van wat je verwacht regelmatig in je slaapkamer te doen, kun je starten met je omgevingsverlichting of algemene verlichting. Vul nadien aan met taakverlichting en accentverlichting.

Slimme verlichting en bedlampen

Slimme verlichting in een slaapkamer is erg mooi. Je kan verschillende kleuren instellen voor elke sfeer. Daarnaast is het mogelijk om  de lampen automatisch in te schakelen op ingestelde tijden.

Eén van de meest praktische en behulpvolle lampen zijn bedlampen omdat als je even een boek wilt lezen niet uit bed hoeft te gaan om een lamp aan of uit te zetten. Daarnaast verlicht je niet de gehele kamer direct. Bedlampen zijn perfect voor een beetje licht tijdens het lezen van een goed boek voordat je naar dromenland vertrekt. Te veel licht kan het moeilijker maken om na het lezen in slaap te vallen. Het licht van een kleinere lamp zal ook van je muren weerkaatsen om je ruimte voldoende licht en sfeer te geven. De meest voorkomende vormen van bedlampen zijn lampen die vaak miniversies van traditionele tafellampen zijn. Er bestaan ​​natuurlijk ook grote bedlampjes maar die kunnen mogelijk teveel licht geven. Tegenwoordig kan je mooie bedlampjes vinden.

Voordelen van bedlampen

Ten eerste is een bedlamp gemakkelijk mee te nemen of te verwijderen. Als je de lamp wilt gebruiken om buiten te slapen of naar een nieuw huis moet verhuizen, is de bedlamp eenvoudig mee te nemen. De meeste lampen zijn klein en flexibel. Je kunt ze dus op de meest handige manier gebruiken. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Ten tweede gebruikt een bedlamp veel minder electriciteit, waardoor je kunt besparen op energie. En tenslotte is er de mooie uitstraling en de keuze tussen diverse soorten bedlampen.