Gordijntrends 2024

Gordijntrends 2024
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Trends, je houdt ervan of niet. Dit kan natuurlijk per trend verschillen, want de trend moet wel bij je passen. Ben jij gevoelig voor trends en ga je er helemaal in mee? Of ben jij meer iemand die zijn of haar eigen plan trekt en niet zoveel bezig is met trends. Waar liggen jouw interesses met betrekking tot trends? In de mode, interieurland of heel ergens anders? Voor ons ligt dat natuurlijk in gordijnland. Maar wat zijn hierin nou precies actuele trends?

Bijzondere weving

Gordijnen met een bijzondere weving is een van de gordijntrends welke je veel ziet. Denk hierbij aan linnen gordijnen, chenille of bijvoorbeeld een velours gordijn. Stoere linnen, een robuuste look bij jou thuis, of past dit juist niet bij het totaalplaatje in huis? Misschien is velours ofwel fluweel/ velvet dan meer toepasselijk bij jou in huis. Een mooie zachte, volumineuze uitstraling wat meer een luxe gevoel met zich meebrengt.

Natuurlijke materialen & tinten

Het gebruik van natuurlijke materialen en tinten blijft hip en happening. Net als het afgelopen jaar is dit een trend welke je veel ziet. Haal de natuur van buiten naar binnen door dit toe te passen bij jou in huis. De natuur blijft toch een grote inspiratiebron. 

Aardetinten zoals terracotta, bruin, beige en groen zijn kleuren die helemaal bij deze trend passen. Gordijnen in deze kleuren worden dan ook steeds populairder en worden dus ook massaal besteld. Tevens brengen de juiste gordijnen sfeer in de ruimte.

Glitter and Glamour

Rise and shine met vrolijke glimmertjes. Voor een aantal jaar geleden was glitter maar ”ordinair”. Tegenwoordig is het juist super hip en kan het haast niet ontbreken in huis en in het interieur. Van een subtiele glitter tot aan een extreme glans, je kan het zo gek niet bedenken of het is helemaal in. Past het bij jou in huis? Of sla jij deze trend liever over.

Duurzaam

Moeder natuur heeft het zwaar, dat is inmiddels algemeen bekend. Opwarming van de aarde heeft hier geen goede invloed op natuurlijk. Het is dan ook dat we met z’n allen hier steeds meer bewust van worden, gelukkig maar! We zijn er ook steeds meer mee bezig en passen ons hierin beetje bij beetje aan.

Plastic vermindering, recyclen en elektrisch rijden zijn hier een aantal voorbeelden van. Ook in textielland staan we niet stil ten opzichte van verduurzamen. Zo worden gordijnen steeds meer gemaakt van upcycled textiles en recycled yarns.  Je herkent dit onder de volgende labels: Oeko-tex, Recycled Yarns of Green Yarns. 

Woolie, teddy en Bouclé

Compleet het tegenovergestelde van de natuurlijke materialen, maar zeker een trend die we niet onder stoelen of banken kunnen schuiven. De wollige, dikke warme stoffen in het interieur. Er is namelijk ook veel behoefte aan warmte en zachtheid. Dit kan in zowel meubilair voorkomen als in tapijt of zelfs raamdecoratie. Mooie volumineuze, warme, zachte en aaibare gordijnen, super sfeervol met een warme aankleding.

Trendhopper?

Kortom, trends genoeg. En dan hebben we nog lang niet alle trends besproken! De vraag is, ben jij een echte Trendhopper of niet? Of misschien was je er nog geen, maar wil je daar wel meer mee gaan doen? Verdiep je eens in alle trends die actueel zijn en kijk of er wat tussen zit wat bij jou past. Ben jij bereid om constant actief te blijven met het volgen van de nieuwste trends? Of pak je af en toe een trendje mee wanneer jij daar zelf zin in hebt?