Hierom moet u kiezen voor gordijnen en vitrage

kiezen voor gordijnen en vitrage
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Met gordijnen en vitrage creëert u sfeer. Ze bepalen immers voor een deel de uitstraling van een ruimte. Daarnaast zorgen ze ook voor privacy. Dit is belangrijk in zowel de bedrijfssituatie, als in hotels, ziekenhuizen en zorginstellingen. Naast dat ze een decoratieve functie hebben, werken ze ook licht- en zonwerend.

Stijlvolle gordijnen

Gordijnen zijn nog steeds een gewilde zonwering. En met de moderne designs en weeftechnieken passen ze in ieder interieur! Gordijnen hebben vele voordelen. Zo zorgen ze voor een bepaalde sfeer in de ruimte waar ze hangen. Daarnaast zijn ze zonwerend en houden ze de warmte buiten. Dit zorgt ervoor dat u rustig uw werk kan doen en geen last heeft van zonlicht. Gordijnen zijn ook geluiddempend. Dus praten en andere geluiden klinken zo minder hol in de ruimte waar u zit.

U kunt gordijnen kamerhoog laten maken, waardoor u geen naden overdwars heeft. Ze kunnen daarnaast in de gewenste plooi worden gemaakt (enkelplooi, vlinderplooi, etc.) en kunnen met verschillende systemen worden opgehangen (rail, roede met ringen, roede met strikken, gespannen draad, etc.). Als u gordijnen kiest is het ook belangrijk om goed na te denken welke kleur u kiest. De kleur moet namelijk wel bij het interieur passen. Er zijn vele mogelijkheden met gordijnen. Het is dus belangrijk dat u goed geadviseerd wordt welke exemplaren passen bij de ruimte, de stijl van het interieur en de stijl van het huis.

Geen inkijk met vitrage

Een belangrijke reden voor mensen om vitrage aan te schaffen is om de inkijk weg te nemen. Als vitrage goed aansluit bij het interieur en de bouw van de ruimte heeft het veel meerwaarde. Een voordeel van vitrage is dat het de privacy vergroot door de verminderde inkijk. Dit kan voor bijvoorbeeld vergaderruimtes zeer handig zijn zodat u door niemand gestoord wordt. Met vitrage blijft het licht in de ruimte en wordt het gefilterd. Net als bij gordijnen dempt ook vitrage het geluid. Doordat de lichtsterkte wordt gedempt verkleuren meubels en vloerbedekking minder.

Vitrages zijn decoratief en sfeerbepalend in een bepaalde ruimte. Ze worden vaak gecombineerd met gordijnen. Verschillende combinaties kunnen precies het gewenste eindresultaat geven. Met gordijnen en vitrage kunt u dus alle kanten op.