Hoe kies je een vloerkleed?

hoe kies ik een vloerkleed
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een vloerkleed zorgt voor extra sfeer in huis. Je houten vloer, parket of linoleum is de neutrale basis en met een mooi kleed laat je zien wat jouw eigen stijl is. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en ontwerpen, dus er valt heel wat te kiezen. Een kleed op je vloer is ook nog eens heel praktisch. Je hebt nooit meer koude voeten. Een kleed werkt geluiddempend. Heb je een houten vloer of een gietvloer, dan kan het behoorlijk gehorig zijn als je door je woning loopt. Ook in een strak en modern minimalistisch interieur verminder je de echo in huis met een vloerkleed.

Kies jouw favoriete ondergrond

Wil je een warme uitstraling, dan kies je voor een hoogpolig tapijt. De lange haren van dit kleed voelen heerlijk zacht onder je voeten. Een hoogpolig kleed heeft een luxe uitstraling en het vuil op dit kleed is minder goed te zien. Je hoeft het kleed zo nu en dan alleen maar uit te kloppen. Bij jouw moderne stijl komt een laagpolig tapijt goed tot z’n recht. Het door jouw gekozen design en patroon zijn uitstekend te zien. Zoek je een tapijt voor je eetkamer of werkkamer? Een stoel op wieltjes schuift makkelijk heen en weer over een laagpolig tapijt.

Vormen en materialen

Vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Rechte vormen in huis verzacht je door middel van een rond kleed. Een rechthoekig kleed past uitstekend onder je eettafel. Een vloerkleed werkt verbindend tussen de verschillende meubelstukken in je kamer en zorgt voor eenheid. Elk materiaal heeft eigenschappen dat jouw kleed uniek maakt. Wol is sterk en waterafstotend. Jute kleden zijn duurzaam en kan je makkelijk combineren met andere materialen. Katoen biedt oneindig veel keuzes in kleuren en patronen.

Hoe onderhoud je een vloerkleed?

Als je tapijt net nieuw is, kan het in het begin nog wat garen verliezen. Dit kan geen kwaad en zal na verloop van tijd een stuk minder zijn als je het kleed een aantal keren gezogen hebt. Gebruik tijdens het stofzuigen de juiste zuigmond en zuig het hele kleed van rand tot rand. Draai het kleed regelmatig om, om looppaden te voorkomen. Vlekken verwijder je met een speciale tapijtreiniger.

META-TEKST