Hoe lang blijven droogbloemen goed?

Hoe lang blijven droogbloemen goed
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Als je een mooie woonstijl hoog in het vaandel draagt, dan ben je ongetwijfeld op zoek naar prachtige decoratie die de sfeer en uitstraling van je woning in de verf zet. Er bestaan natuurlijk heel wat mogelijkheden, maar droogbloemen zijn toch wel een goede keuze.

Eenmaal je echter droogbloemen hebt gekocht, wil je daar natuurlijk nog zo lang mogelijk van genieten. Hier lees je alles wat je moet weten over droogbloemen, hoe lang ze goed blijven en hoe je ze precies moet onderhouden om ze een langere levensduur te geven!

Deze vraag heeft meer dan één antwoord, omdat het antwoord afhangt van verschillende factoren. Zo moet je rekening houden met het soort bloemen dat je gebruikt om te drogen, op welke manier je ze hebt gedroogd (of ze hebt gekocht) en hoe je ze verzorgt.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat droogbloemen zo’n 6 tot 12 maanden goed blijven, afhankelijk van deze factoren. Dat verklaart dan ook meteen waarom steeds meer mensen voor droogbloemen kiezen in plaats van gewone bloemen: ze ogen even mooi, maar gaan wel veel langer mee en brengen daarbij ook wat natuur in huis!

Hoe kan je je droogbloemen langer bewaren?

Eenmaal je de beste droogbloemen hebt gekocht voor jouw interieur, is het natuurlijk belangrijk om deze zo goed mogelijk te onderhouden. Hier vind je enkele handige tips:

1. Gebruik haarlak op gedroogde bloemen

Een van de beste manieren om je droogbloemen langer te bewaren, is door er haarlak op te spuiten. Het klinkt misschien vreemd, maar dit product zorgt ervoor dat de bloemen langer hun huidige vorm behouden. Daarbij zijn ze minder broos en breekbaar, waardoor ze dus langer mooi blijven.

2. Bind de bloemen bij elkaar

Nog een goede manier om droogbloemen mooi te houden? Bind ze bij elkaar met een koordje of plaats ze apart in meerdere vazen. Zo behouden ze eveneens hun structuur, vallen ze minder snel uit elkaar en ogen ze daarbij ook verzorgd.

3. Zet de bloemen op de juiste plaats en verzorg ze goed

Ten slotte is het een goed idee om je droogbloemen niet op een plaats te zetten waar veel vocht is. Denk maar aan de badkamer. Deze bloemen nemen vocht immers heel snel op, waardoor ze sneller aftakelen. Verwijder ook af en toe het stof op de bladeren!

Waar kan je de mooiste droogbloemen kopen?

Voor je het beste kunt halen uit de levensduur van je droogbloemen is het natuurlijk vooral belangrijk dat je mooie droogbloemen vindt. Er bestaan heel wat manieren om dergelijke bloemen in huis te halen, waaronder ze zelf maken, maar bij een speciaalzaak ben je toch zeker van de beste kwaliteit en duurzaamheid.

Daarbij kan je bij een gespecialiseerde aanbieder rekenen op een breed aanbod aan droogbloemen voor elke woonstijl, ruimte of voorkeur. Zo vind je snel de perfecte decoratie die bij jouw landelijke woonkamer, industriële keuken of moderne slaapkamer past. Daarbij bespaar je heel wat geld, doordat je droogbloemen lang goed blijven. Niets dan voordelen dus!