Hoe maak je de tuin gezellig en stijlvol?

Hoe maak je de tuin gezellig en stijlvol
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De tuin is een plek om te ontspannen en gezellig samen te zijn met vrienden of een boek te lezen. Ook als je binnen bent, geniet je van de kleurenpracht in je tuin. ’s Avonds zorg je voor stijlvolle verlichting die bepaalde elementen in je tuin mooi uitlicht. Lees hier onze tips voor een gezellige en stijlvolle tuin.

De schutting is de basis van je tuin

Om je tuin een gezellige en stijlvolle uitstraling te geven begin je bij de basis. Een moderne schanskorf schutting heeft een hele andere uitstraling dan een houten schutting. Zo’n schanskorf schutting gaat ook nog eens heel lang mee en is onderhoudsvrij. De korven van staaldraad laat je vullen met stenen in de door jou gewenste kleur. Zo is de schutting afgestemd op de rest van je tuin. Combineer de schanskorven met een composiet schutting voor een speels effect. Laat je op www.gabinova.nl inspireren door de verschillende mogelijkheden.

Een knapperend haardvuur

Je eindigt je dag met een vuurtje in de tuin. Je komt helemaal tot rust als je in de hypnotiserende vlammen van je eigen tuinhaard staart. Een tuinhaard is eenvoudig te plaatsen in je tuin als los element of tegen een stenen muur of schanskorf schutting. Wil je een los element kijk dan eens naar een doorkijkhaard. Dit geeft een heel ruimtelijk effect. Een speciale windvanger voorkomt dat de wind vat krijgt op je haardvuur. Tuinhaarden zijn niet alleen gezellig, ze zijn ook multifunctioneel. Je kan er marshmallows op roosteren of zelfs een hele maaltijd op bereiden met het bijgeleverde barbecuerooster. En vergeet natuurlijk de warmte van zo’n knapperend haardvuurtje niet.

Maak optimaal gebruik van tuinverlichting

Installeren van tuinverlichting is op de eerste plaats praktisch. Je ziet waar je loopt ’s avonds en het houdt het dievengilde op afstand. Tuinverlichting onder je overkapping zorgt ervoor dat je ’s avonds langer kan genieten van een boek. Ook tijdens feestjes geeft bijvoorbeeld een lichtsnoer veel sfeer. Grondspots zorgen voor diepte in je tuin. Heb je een boom die je uit wilt lichten of een mooi standbeeld? Met tuinverlichting worden deze items in het donker het middelpunt van je tuin. Zo geniet je ook in de winter optimaal van je tuin.