Hoe maak je een industriële inrichting knus?

Hoe maak je een industriële inrichting knus
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Ben jij een groot fan van woningen die industrieel zijn ingericht? Steeds meer mensen beschikken over woningen die in deze unieke stijl te vinden zijn. Maar een van de grootste struikelblokken die je kunt hebben met de industriële stijl is dat het interieur wat koud over kan komen. Een huis hoort je echter een warm en knus gevoel te geven. Maar hoe kun je nou precies een knusse woning creëren terwijl je gebruik maakt van een industriële inrichting? Je vindt in deze blog het antwoord op deze vraag.

Alles begint met de vloer

Onze eerste tip is om met de vloer te beginnen wanneer je meer knusheid wilt hebben in jouw woning. Vaak zijn huizen die een industriële stijl hebben qua vloer erg kaal en minimalistisch. Niemand vindt een kale betonnen vloer namelijk iets gezelligs hebben. Met een industrieel vloerkleed zorg je er echter voor dat er een mooi contrast ontstaat. De textuur van een mooie vloerkleed maakt niet alleen je vloer interessanter, maar ook knusser. Dit is dan ook de eerste stap naar een woning dat gezelliger is ingericht.

Denk aan de verlichting

Een andere tip om een industrieel ingerichte woning wat knusser te maken, is door de verlichting te optimaliseren. Normale LED zijn qua kleuren erg koud en fel. Daarom is het beter om naar alternatieven te zoeken die de ruimtes in je woning een warmere gloed geven. Kies bijvoorbeeld voor wat wandkandelaars die een meer rode gloed hebben. Op deze manier heeft je huis ineens een sfeer die een stuk knusser aanvoelt.

Kies voor textuur

Ook is het slim om wat textuur te geven qua inrichting van je woning. Een industriële stijl woning betekent vaak dat het interieur robuust en simpel is. Maar dit hoeft niet voor accessoires te gelden. Zo is het slim om een industriële sofa te combineren met kussens die een bepaalde textuur of patroon bevatten. Op deze manier heb je ineens een interieur met een mooi contrast gemaakt. Dit contrast bezorgt je naast een gezellig ingerichte woning ook een plek die qua design de interesse van gasten wekt.

Maak gebruik van kleuren

Tot slot moet je ook zeker volop gebruik maken van kleuren. Daarbij is het zaak om met een industrieel ingerichte woning de grootste meubels in neutrale kleuren aan te schaffen. De wat kleinere meubels of meubelaccessoires kun je echter beter in wat meer opvallende kleuren kopen. Op deze manier heeft je interieur meer persoonlijkheid en is het ook nog eens gezelliger.