Hoe voorkom je inbraken?

Hoe voorkom je inbraken
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

In Nederland vindt bijna elke minuut een woninginbraak plaats. Het is dus niet ondenkbaar dat jij minstens één keer in je leven met inbraak te maken krijgt. Dit heeft veel impact. Je wordt mogelijk niet alleen bestolen van waardevolle spullen. Ook dierbare herinneringen met grote emotionele waarde kunnen gestolen worden of beschadigd raken. Om nog maar niet te spreken over het gevoel van onveiligheid wat je aan een woninginbraak overhoudt. Je kan veel doen om het minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers. Laat je adviseren door de experts van www.veiligheidssleutel.nl.

Algemene tips om woninginbraak te voorkomen

Ook als je even snel een boodschap gaat doen, doe je ramen en deuren op slot. Ook overdag kunnen inbrekers toeslaan. Als je op vakantie gaat, zorg je dat je huis er bewoonbaar uitziet. Voorkom dat er stapels post op de mat blijven liggen door afspraken met de buren te maken. Zij kunnen je huis ook een beetje in de gaten houden als jij weg bent. Laat geen kostbaarheden in het zicht liggen, want dan maak je het inbrekers wel heel aantrekkelijk om een inbraakpoging te wagen. Deel je graag de laatste nieuwtjes via social media? Wees terughoudend met het delen van je vakantieplannen, want je weet nooit wie er mee leest.

Je sloten vervangen

Inbrekers worden steeds handiger. De meest gangbare sloten zijn al binnen vijftien seconden open te breken. De Slotenmaker Weert voorziet je graag van sloten die het inbrekers veel moeilijker maken. Het is belangrijk om sloten te laten plaatsen die voorzien zijn van een speciaal SKG** of SKG*** keurmerk. De sterren staan voor de indeling in een risicoklasse. Hoe meer sterren, hoe lastiger het is voor inbrekers om binnen te komen. Een slot met drie sterren zorgt voor ongeveer tien minuten vertraging bij inbrekers. Dieven willen zo snel mogelijk je huis binnen kunnen en daarna zo snel mogelijk weer vertrekken. Hoe langer het duurt om binnen te komen, hoe sneller ze zullen afhaken en op zoek zullen gaan naar een andere woning waar ze hun slag kunnen slaan.

Beveilig ook je ramen en deuren met inbraakstrips

Met goede sloten ben je er nog niet. Speciale inbraakstrips beschermen je ramen en deuren nog beter. Zo kunnen je ramen en deuren niet meer met een breekijzer opengemaakt worden. Dat slaapt toch een stuk lekkerder!

META-TEKST