Hoe zorg je voor een warm interieur?

warm interieur
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een huis is een belangrijke plek. Het is niet alleen een woning, het is ook je thuis. Een plek waar je kunt ontspannen en waar je helemaal jezelf kunt zijn. En een warm interieur draagt hier veel bij aan. Hoe je binnen zorgt voor een warm interieur? Daar zijn verschillende manieren voor.

Warme kleur op de muren

Wanneer je je muren gaat verven, is het altijd makkelijk om gewoon voor wit te kiezen. Dan zijn er natuurlijk verschillende soorten wit die je kunt gebruiken. Maar een betere manier voor een warm interieur is het gebruik van warme kleuren op de muur. Een kleur die je hier heel goed voor kunt gebruiken is rood. Dat kan het felle rood zijn, maar er zijn natuurlijk ook heel veel andere roodtinten. Zo kun je voor donkerder of lichter gaan. Andere warme kleuren zijn crème tinten, groen of aardetinten. Door al één muur met een warme tint te verven, zorg je al snel voor een warm interieur.

warm interieur - kleuren op muur

Kleed op de grond

Wanneer je niet aan de slag wilt gaan met een pot verf, kun je natuurlijk ook heel goed het interieur warm aankleden. Een kleine aanpassing doet al wonderen, zoals een mooi kleed op de vloer. Een ideale plek voor het kleed is bij de bank en de salontafel, maar je kunt het kleed natuurlijk overal neerleggen. Gebruik hiervoor ook weer de warme tinten die hierboven zijn beschreven, voor een heerlijk warm interieur.

warm interieur - kleed op de grond

Gebruik zachte materialen

Naast het gebruik van warme kleuren kun je ook spelen met verschillende soorten materiaal in de ruimte. Een kleed is al gemaakt van textiel, wat automatisch zorgt voor een warmere uitstraling. Op deze manier zal een mooie stoffen bank ook bijdragen aan een warm interieur. Je hoeft gelukkig niet het hele huis te bedekken met stof. Ook hout zorgt voor een fijne uitstraling, zeker wanneer je kiest voor wat donkerder hout of hout met een mooie bruine of rode tint.

Hout kun je toepassen in diverse elementen in de ruimte, zoals de vloer en de meubels. Het is ook erg leuk om hout te gebruiken in je accessoires en decoratie. Op deze manier zorg je ervoor dat de warme kleuren subtiel aanwezig zijn en kun je heerlijk genieten van een warm interieur.

Bron afbeeldingen: roomaholic.com (Pinterest), The Suites (Pinterest), Pinterest