Hoekbank ideeën: geef jouw hoekbank alle aandacht van de woonkamer

hoekbank ideeën woonkamer
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Hoekbanken zijn perfect om te ontspannen of het ganse gezin bij elkaar te brengen, zonder verlies van comfort en stijl. Het leukste aan een hoekbank is dat deze heel wat hoekbank ideeën biedt. Neem bijvoorbeeld de veelzijdige IKEA hoekbanken met longchair en voetenbank of de meer landelijke hoekbanken van Hender en Hazel. Koop geen hoekbank in lijn met de woonkamer, maar kies voor een hoekbank waar je van houdt en dat je eenvoudigweg opknapt met leuke hoekbank ideeën. Hoekbanken helpen jouw indeling van je woonkamer bepalen en kunnen snel het middelpunt worden. Maar sommige ontwerpen kunnen kleine ruimtes behoorlijk krap maken als ze niet op de juiste manier worden gestyled. Dit blog helpt je met enkele hoekbank ideeën.

Hoekbank ideeën voor kamers met weinig natuurlijk licht

Als jouw woonkamer weinig of niet over natuurlijk licht beschikt, bestaan er nog altijd hoekbank ideeën om het probleem op te lossen. Je kunt bijvoorbeeld een staande lamp achter de bank plaatsen om de kamer helderder en aantrekkelijker te maken. Lees de blog woonkamer verlichting ideeën voor nog meer verlichtingsinspiratie. Kies in kleinere ruimtes ook voor een bank die vanaf de grond wordt opgetild met slanke, moderne poten om het licht door de kamer te laten stromen en het een luchtige, gastvrije uitstraling te geven. Om maar wat hoekbank ideeen te geven: Vecchio van Hender en Hazel, Chili van Bodilson of de hoekbanken Tulsa en Dante van Feelings.

Hoekbank ideeen voor kamers

Vergeet de accessoires niet!

Hoekbank ideeen en accessoires kunnen niet zonder elkaar. Denk maar aan wat je kunt doen met de geborduurde kussens van SuperStudio! Ze kunnen een flinke dosis kleur toevoegen aan neutrale decoraties of de hele look combineren als er donkere of felle kleuren op de muur worden gebruikt. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het wisselen van de seizoenen. Kussenhoezen zijn immers een geweldige manier om het uiterlijk van je hoekbank te laten meegaan met de seizoenen zonder een fortuin te hoeven spenderen.

Ronde salontafel

Versmelt het geheel

Als je eenmaal de perfecte hoekbank hebt gevonden, is het belangrijk om de rest van de kamer niet te verwaarlozen. Er zijn genoeg hoekbank ideeën om de kamer op te laten vallen terwijl je je blijft concentreren op het middelpunt van de hoekbank. Voeg bijvoorbeeld een elegant tapijt toe aan houten vloeren voor een ingetogen, huiselijke sfeer.

bron afbeeldingen: wehkamp (pinterest)