Toe aan ’n fris interieur? Zo richt je je woonkamer cosy in

interieur woonkamer cosy inrichten
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Gezelligheid, daar kunnen we in Nederland over wel meepraten. Ook in ons huis hebben we en maken we het graag gezellig. Cosy wonen kenmerkt zich dan ook door comfortabele meubelen in knusse opstellingen. Hoekbanken, diepe fauteuils, royale eetkamertafels met lekker veel comfy stoelen. Kussens, plaids en vloerkleden zijn zacht en hoogpolig en accessoires in warme kleuren en natuurlijke materialen completeren je woonkamer in cosy living stijl. Wil je je interieur lekker cosy maken, dan helpen de volgende tips je op weg.

Maak een moodboard

Hoe je het gezellig maakt, ligt aan je eigen smaak en je moet er ook wat talent voor hebben natuurlijk. Maar met wat goede basics in je interieur kom je al een heel eind. De styling doet dan vaak de rest. Hiervoor kun je op allerlei plekken inspiratie opdoen. Instagram, de meubelboulevard, tv-programma’s over interieur en niet te vergeten de woonbladen. Beter goed gepikt dan slecht bedacht … Een handige tip om een en ander op elkaar af te stemmen is digitaal met wat knip- en plakwerk of gewapend met schaar en lijm een moodboard maken.

Handig: een shoppinglist

Als je een beetje een richting hebt bepaald, kijk je eerst wat je hebt. Wat wil je absoluut houden, wat kun je eventueel een make-over geven, wat kun je verplaatsen en wat kan weg? Als je dat in kaart hebt, kun je wat gaan schuiven met spullen. Daarna kun je  op basis van je moodboard een shoppinglijst maken – of een wensenlijst eerst. Het hoeft ook niet allemaal in een keer natuurlijk. Voor ‘echte’ meubelen moet je echt wat tijd uittrekken. Her en der kijken en uitproberen. Hoekbanken en stoelen moeten goed zitten, een tafel moet de juiste hoogte hebben en de stoelen moeten er goed bij passen qua zithoogte. Bovendien zijn goede meubelen ook de grootste kostenpost.

Accessoires voor de afstyling

Accessoires shoppen kost vaak minder tijd en kun je ook prima over meerdere trips verdelen. Kussens, plaids, krukjes vloerkleden, poefjes, kastjes, vazen, wanddecoratie en andere hebbedingetjes; altijd leuk om voor te shoppen en met bijzondere dingen thuis te komen. Kijk bij interieurwinkels, antiekzaken of kringloopwinkels. Je kan ook een bezoek aan de bouwmarkt brengen en zelf aan de klus gaan met wandplankjes et cetera.

Lichtpuntjes

Tot slot: ook met licht kun je warme sfeer creëren. Zoals gezegd: lampenkappen en armaturen mogen weer wat body hebben. Dit soort lampen kun je ook prima combineren met inbouwverlichting.