Maak een tropische badkamer met kamerplanten

Maak een tropische badkamer met kamerplanten
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Het buiten naar binnen halen is de laatste jaren een groeiende fascinatie voor huiseigenaren. En in 2021 zullen we dit zien doorgaan, als de tropisch geïnspireerde inrichting van vorig jaar onze badkamers binnenkomt. 

Tropische badkamer met kamerplanten

Een van de beste manieren om een ​​vleugje groen aan je badkamer toe te voegen, is door te werken in gedurfde en mooie kamerplanten! Dit is niet alleen een geweldige optie voor degenen die onlangs hun badkamer in tropische stijl hebben vernieuwd, maar het is ook een slimme keuze als je niet van plan bent om te verbouwen, maar wilt genieten van het uiterlijk van deze trend.

Bovendien reiken de voordelen van planten in de badkamer verder dan alleen esthetiek. Ten eerste zijn ze erg goed in het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis, het filteren van stof en het produceren van heerlijke, zuurstofrijke lucht. Niet alleen dat, ze kunnen ook overtollig vocht opnemen en bacteriën elimineren die later problemen kunnen veroorzaken.

Als je ten slotte een ontspannende, spa-achtige sfeer in de badkamer en douche probeert te creëren, kunnen planten daar ook bij helpen. Studies hebben aangetoond dat jezelf omringen met groen een kalmerend effect kan hebben dat onder andere het welzijn en de angst kan verminderen. Dus, wat is een betere manier om van jou mooie badkamer een groene oase te maken?

Welke soort planten?

Voordat je doorgaat met het herplaatsen van enkele kamerplanten, moet je nadenken over wat voor soort omgeving je badkamer biedt, omdat dit van invloed is op de soort die je moet kiezen. Veel badkamers hebben bijvoorbeeld kleinere ramen en een grote badkamerspiegel dan de rest van een huis, waardoor de hoeveelheid natuurlijk licht lager kan zijn. Terwijl planten die kunnen leven van een klein beetje licht zullen gedijen, zullen degenen die dat niet kunnen het moeilijk hebben.

Denk ook aan de temperatuur en luchtvochtigheid in de badkamer. Hoewel er veel warmte en vocht zal zijn wanneer iemand een bad of douche neemt, zal de badkamer waarschijnlijk een stuk kouder worden als niemand hem gebruikt. Sommige planten kunnen niet goed tegen schommelingen in temperatuur en vochtigheid, dus daar moet je ook rekening mee houden. Het kan wat moeite kosten om de juiste planten voor de badkamer te vinden, maar hier zijn enkele suggesties om je op weg te helpen:

Bamboe

Deze plant is een specialist bij weinig licht die goed kan gedijen in badkamers met weinig licht. Bamboe heeft ook niet veel onderhoud nodig, omdat de wortel kan schieten in een bak met slechts wat kiezels en water. Het enige dat je moet onthouden, is om het goed gehydrateerd te houden, wat geen probleem zou moeten zijn in een badkamer.

Orchidee

Orchideeën zijn bloemen die het goed doen in vochtige omgevingen, dus een badkamer of natte ruimte is een ideale keuze. Hun favoriete lichtconditie is helder maar indirect zonlicht, zoals bij een raam dat de hele dag geen directe zon krijgt. Orchideeën houden ook van koelere temperaturen ’s nachts, dus tenzij je een grote fan bent van nachtelijke buien, zou een badkamer goed bij hen moeten passen.