Maak het leven makkelijker! Handige gadgets voor thuis

Maak het leven makkelijker! Handige gadgets voor thuis
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

We hoeven geen matten meer te kloppen of op onze knieën de vloer te boenen. De wasmachine doet de was en de afwas wordt gedaan door de vaatwasser. In honderd jaar is er veel gebeurd in het huishouden. Met de komst van elektrische apparaten is het huishouden geen dagtaak meer. Toch ben je er nog aardig wat tijd mee kwijt. Die tijd besteed je liever aan andere dingen. Laat je inspireren door deze handige gadgets die je leven een stuk makkelijker maken.

De robotstofzuiger

Je hoeft niet eens thuis te zijn om het huis te laten stofzuigen door de robot stofzuiger. De robotstofzuiger vindt zijn eigen weg in huis en ontdoet je vloer van stof en haren. Veel automatische stofzuigers zijn te programmeren. Van tevoren geef je aan wanneer de robot stofzuiger zijn werk moet doen. Zo kom jij ’s avonds thuis in een schoon huis. Ook in vakanties blijft de robot aan het werk. Stofvlokken op de vloer na een vakantie behoren tot het verleden. Stofzuigen hoort tot de zwaardere huishoudelijke klussen. Dat gesjouw met een zware stofzuiger is geen pretje. Zeker niet als je minder mobiel bent. Een robot stofzuiger biedt uitkomst.

Slimme thermostaat

De verwarming hoger en lager zetten kost niet heel veel tijd. Toch bezorgt een slimme thermostaat je veel gemak. Bovendien bespaar je er veel kosten mee. Zo’n thermostaat bedien je op afstand met je telefoon. Als je thuis komt, is het huis aangenaam warm. Ben je toch wat later thuis? Geen probleem, met je telefoon schakel je de thermostaat wat later in. De thermostaat leert jouw gewoonten kennen en op basis daarvan schakelt het apparaat zichzelf in en uit. Zo wordt je huis zuinig en efficiënt verwarmd en heb jij er geen omkijken naar.

Een robotmaaier

Nog zo’n robot: de robotgrasmaaier. In het voorjaar en in de zomer moet je bijna wekelijks het gras maaien. Als je een grote tuin hebt, is dat een behoorlijke klus. Je kunt kiezen voor kunstgras, maar veel mensen geven nog steeds de voorkeur aan echt gras. Met de aanschaf van een robotmaaier hoef je nooit meer zelf het gras te maaien. Het gazon gaat er vaak ook in kwaliteit op vooruit. Het gras wordt dichter en het gemaaide gras dient als mest voor het gazon.