Met plantenbakken een Ibiza sfeer in je tuin creëren 

polyester bloembakken schaal
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

We hebben allemaal de foto’s weleens gezien van de prachtige villa’s op Ibiza. Mooie luxe huizen met een tuin waar iedereen wel warm voor loopt. Meestal is het centrale punt in de tuin het zwembad en dat is in Nederland niet voor iedereen weggelegd. Maar ook zonder zwembad kun je een dergelijke luxueuze sfeer in je tuin creëren. Bijvoorbeeld door een mooi ‘daybed’ in je tuin te zetten. Maar alleen met dat bed ben je er nog niet. Je kunt de planten in je tuin ook aanpassen aan de warme en trendy zomersfeer.

Maak van je plantenbak een lust voor het oog

Hardhouten plantenbakken in de tuin gevuld met bougainville, is al een stap in de goede richting. Hiermee haal je echt de Mediterrane sfeer naar je tuin. Zittend op je loungehoek, zal het kijken naar deze plantenbak een lust voor het oog zijn. Maar je kunt ook hardhouten plantenbakken vullen met andere zuidelijke planten. Wat denk je van een grote bloembak met een palmboom? Of een bloembak met een citrusboom? Mogelijkheden genoeg om een zomerse sfeer te creëren.

witte bloembak tuin rechthoek

Drie bloembakken op een rij

Als je met de bloembakken of plantenbakken een echte trendy Ibiza stijl wilt bewerkstelligen, hou het dan wel simpel. De stijlvolle bloembakken moeten niet volgepropt worden met allemaal verschillende planten of bloemen. Soms geeft een bloembak gevuld met een mooie simpele grassoort juist die luxe designstijl. Heb je bijvoorbeeld drie grote bloembakken op één rij staan, vul ze dan met dezelfde beplanting. Dit voorkomt een rommelige aanblik.