Muurverf ideeën voor de woonkamer

Muurverf ideeën woonkamer
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De kleuren van de kamers in je huis zijn een directe weerspiegeling van jouw persoonlijkheid. Hoewel de meesten van ons misschien niet veel tijd besteden aan het nadenken over muurverf ideeën woonkamer en de kleur van een woonkamer, beïnvloedt de kleur ons elke dag. De kleur van onze woonkamer, en andere kamers, kan onze stemming en onze gedachten beïnvloeden. Kleur beïnvloedt mensen op verschillende manieren, afhankelijk van leeftijd, geslacht, etnische achtergrond en klimaat. Bepaalde kleuren (of groepen kleuren) krijgen van de meeste mensen een vergelijkbare reactie. Kleurvariaties komen van gebruikte tinten of tonen. Daarom is het zo belangrijk om kleuren verstandig te kiezen als het om het uitwerken van muurverf ideeën woonkamer en decoreren gaat.

Turquoise muurverf

Muurverf ideeën woonkamer: elegantie met een zacht briesje

Een kleurenpalet van elegantie in een woonkamer omvat tinten van Flexa in turquoise, jadegroen en geelgroen voor een samenhangende en verfijnde uitstraling. Muurverf ideeën woonkamer zoals koele blauwe gordijnen en crèmekleurige muren contrasteren goed met donkerbruine vloeren om een ​​ontspannen, moderne woonkamer te creëren. Wat aandacht aan het subtiele kleurenpalet toevoegen, doe je door stoffen als de bruine zebraprint te kiezen en bijvoorbeeld een vloerkleed in zachte crème toe te voegen.

Passie met heldere kleuren

Voor opbeurende muurverf ideeën woonkamer kun je een vrolijk kleurenpalet van fuchsia gebruiken om een ​​beetje passie toe te voegen aan je woonkamer. In combinatie met felgroen brengt het geheel een organische rijkdom aan de ruimte van je woonkamer. Het klassieke kleurenpalet van roze en groen kun je bijwerken met de tinten limoen en fuchsia. Voeg er nog wat vintage spulletjes aan toe en jouw woonkamer zal alle aandacht trekken.

Groene muurverf Groene muurverf

Rijk en beroemde muurverf ideeën woonkamer

Ontwerp een woonkamer die een statement maakt met rijke, verzadigde tinten, zoals donkergrijs en paars. Om te voorkomen dat de ruimte er te donker uitziet, kun je gebruik van crème-inrichting en tweekleurige gordijnen. Maar ook traditionele neutrale kleuren zijn de perfecte achtergrond voor een woonkamer met een statement. Voeg accessoires toe in gedempte of felle tinten om verschillende looks te creëren. Om een kalmerende en interessante sfeer te creëren, gebruik dan deze muurverf woonkamer ideeën: verschillende tinten bruin of bruin met gedempte tinten rood en groen.

Bron afbeeldingen: colora.be (pinterest), ushuaialiving.nl (pinterest)