Hier let je op als je een nieuwe eethoek koopt!

nieuwe eethoek
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een eetkamer inrichten, waar let je dan allemaal op? Niet elk huis heeft – meer – een aparte eetkamer met een eethoek bestaande uit een eettafel en eetkamerstoelen. Dat was vroeger net iets gebruikelijker dan tegenwoordig. Soms is dat eenvoudigweg een kwestie van ruimte, maar juist vaak ook vanwege de wens om de eetruimte meer bij het woongedeelte te betrekken. Aan de eettafel doe je vaak meer dan alleen eten … Lekker in een boek zitten lezen, huiswerk maken, even wat mailtjes lezen op de laptop of een gezellige avond doorbrengen met vrienden bijvoorbeeld. Het zijn dingen die belangrijk zijn om in je achterhoofd te houden bij de aanschaf van je eethoek!

De eetkamertafel

Wat belangrijk is bij een eetkamertafel is het formaat. De afmeting van het tafelblad en de hoogte zijn bepalende factoren. Verder kun je nog kiezen voor een rond, vierkant of rechthoekig tafelblad. Dat is net waar je van houdt en wat past in de ruimte waar de tafel komt te staan. Let bij het onderstel op de beenruimte en of alle zitplaatsen (ook die eventueel aan beide tafelhoofden) wat dat betreft comfortabel zijn.

Eetkamerstoelen

Zoals gezegd, we zitten in de eetkamer niet alleen de maaltijd te genieten. Comfortabele eetkamerstoelen zijn dan ook erg belangrijk, omdat we vaak langere tijd aan de eethoek doorbrengen. Heb je een modern interieur? Combineer dat met een industriële touch. Denk aan industriële eetkamerstoelen kopen. Let bij het kopen van eetkamerstoelen op de hoogte en het gewicht van de stoel. Schuiven de stoelen gemakkelijk aan en van de tafel, ook als je erin zit! Let ook op bij extra features als wieltjes of een ander onderstel dan je in de winkel probeert dat de verhoudingen nog kloppen. Vergeet ook niet de zitdiepte goed te testen, zit je niet te veel voorin de stoel en kunnen je voeten goed bij de vloer.

Kleine en grote ruimtes

Of je nu klein of groot woont, er is altijd een passende eettafel met eetkamerstoelen te vinden. Er zijn slimme oplossingen en afmetingen voor voor klein behuisden. En denk ook eens aan de optie van een uitschuiftafel: daarmee creëer je alleen als het nodig is extra plekken.

Welke stijl eetkamer?

De stijl voor je eetkamer is natuurlijk smaakafhankelijk. Er zijn uiteraard altijd trends, zoals tegenwoordig de Scandinavische look en de industriële stijl. Vooral met eetkamerstoelen kun je de eethoek je persoonlijke signatuur meegeven. Vier, zes of acht dezelfde stoelen of lekker mixen met van alles. Bijvoorbeeld een Scandinavische tafel en erbij eetkamerstoelen industrieel kopen. Leef je uit!