Een greep uit de nieuwste woontrends

Woontrends
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een interieur is – in negen van de tien gevallen – niet bepaald een statisch iets. Interieurtrends zorgen dat dingen in beweging blijven. Al zijn er altijd evergreens die nooit out of style raken, of klassiekers die regelmatig terugkeren. Maar daaromheen kun je toch altijd met elementen uit de nieuwste interieurtrends weer een nieuwe look creëren. Of, zoals sommigen (kunnen) doen: om de zoveel tijd een heel nieuw interieur – al het oude eruit en wat nieuws erin. Wat gaat 2020 brengen op het gebied van interieur? We neusden rond en vertellen het hier.

Duurzaamheid en milieu

Een breed gedragen thema en dus ook op het gebied van interieur is dit volop doorgevoerd: duurzaamheid en milieu. Blijvend actueel en op allerlei manieren in te vullen.  Het thema vertaalt zich in interieur vooral in materialen die duurzaam geproduceerd zijn en ook een lange levensduur hebben. Gekoppeld aan dit thema zijn vaak de warme natuurtinten en stoeisterk materiaal dat tegen een stootje kan.

Het mag best stoer

Robuuste ontwerpen en stoere stoffen voeren de boventoon in dit thema: interieur met power. Je ziet in de meubelen wat grovere, vierkante lijnen en combinaties met stof, leer en staal. Kleden en stoffen in wat ruwere weefsels en ook verlichting mag weer gezien worden. Flinke lampenkappen boven de eetkamertafel mogen gerust! Metalen rekken in diverse formaten om accessoires of dierbare spullen in uit te stallen maken het af. Mooie voorbeelden te over vind je bij woonenzo.

Spelen met kleur op de wand

Voor de wanden kun je los met diverse kleuren, warme kruidige tinten zijn favoriet. Een aantal jaren was de trend van één wand in een afwijkende populair, nu mag je alles weer lekker een kleur geven. De kleuren uit dezelfde familie kun je per leefruimte met elkaar combineren. Trendkleuren zijn warm en kruidig: kerriegeel, paprikarood, mosgroen, diep brons.

Tip! Je kent het wel, zo’n stripje bij de verfzaak met alle tinten van dezelfde kleur – daar kun je heel makkelijk een kleurthema mee kiezen.

Eigenlijk kan alles met alles

Interieurtrends zijn ideaal als leidraad, maar ze zijn natuurlijk niet leidend! Je kunt er je eigen touch aan geven. En waarom zou je kiezen voor één bepaalde look, alles mixen en matchen kan eigenlijk altijd wel. Het is net als met fashion: een paar goede basics (eettafel, bankstel, kast), de rest is een kwestie van afstylen. Geef er lekker je eigen draai aan en woon in jouw wereld.