Parasols voor in de tuin

Parasols voor in de tuin - parasol
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Heerlijk! Het voorjaar is weer aangebroken en we hebben al best wat zonnige uurtjes gehad. De meesten van ons genieten enorm van de zon; toch is een schaduwplekje in de tuin natuurlijk altijd wel ideaal. Is er geen natuurlijke zonwering in de vorm van bijvoorbeeld bomen, dan is een parasol een uitstekende oplossing. Welke dat wordt, hangt een beetje af van je wensen en de beschikbare ruimte. Er is keus genoeg, er zijn zelfs exemplaren met UV-filters, dus dat komt zeker goed!

Parasol met stok

Een parasol met een stok is een wat klassiekere vorm van zonwering in de tuin, maar je ziet ze nog best veel. In combinatie met een voet, zet je ‘m zo op en geniet je in de schaduw van de lekkere temperatuur in je tuin. Let er wel op dat je er een stevige voet bij koopt met de juiste maat voor de stok, alleen dan kun je de parasol solide installeren. Je kunt kiezen voor een parasol met houten stok, met een metalen stok in twee delen of een buis in één geheel. Ook zijn er verschillende manieren om het scherm open te klappen. Dit kan met een opduwsysteem, zoals bij een paraplu – meestal bij de kleinere en lichtere parasols, met een ophijssysteem met koord of met een draaimechanisme (vaak bij de zwaardere uitvoeringen). De meeste parasols zijn verstelbaar in hoogte en er zit vaak een knikstand op.

Zweefparasol

In sommige opstellingen staat de stok van de traditionele parasol nogal in de weg en dat is natuurlijk verre van ideaal. Dat ‘probleem’ los je handig op met een zweefparasol. Dit type parasol heeft een staander met daaraan een hangscherm, dat dan over de plek waar je schaduw wilt heen hangt. Met deze variant staat er nooit een stok in de weg, je kunt er van alles onder zetten; je moet alleen wel ruimte hebben voor de standaard. De meeste schermen kun je draaien, knikken of kantelen, zodat je altijd een geschikte stand kunt vinden.

Parasol voor op het balkon

Heb je geen tuin, maar wel een balkon waar het lekker warm kan worden, dan kies je voor een balkonparasol. Die is rechthoekig en zo ontworpen dat je hem op diverse manieren kunt kantelen, waardoor je ‘m altijd wel ergens kunt inpassen. Zo kun je ook op je balkon een plekje in de schaduw creëren als de zon net te warm of te fel is.

Buiten zitten met mooi weer is heerlijk en wordt een stuk aangenamer met de juiste parasol. Geniet van de zomer!