3 manieren om ramen te verduisteren in de slaapkamer

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Het is lente en dat betekent dat het steeds lichter buiten wordt. Dan is het fijn om de ramen goed te kunnen verduisteren, zeker in de slaapkamer. Zo zorg je voor een goede nachtrust en wordt je niet te vroeg wakker door zonlicht in de kamer. Wil jij ook je ramen verduisteren? Wij vertellen je hoe dat kunt doen.

Dikke gordijnen met leuke print

Een populaire manier om ramen te verduisteren is natuurlijk door gebruik te maken van gordijnen. Ramen verduisteren in de slaapkamer vraagt wel om wat dikkere stof, zodat deze het licht goed kunnen tegen houden. Deze stof kun je verkrijgen diverse kleuren en prints, zodat je de slaapkamer meteen mooi kunt aankleden. Stem de gordijnen af met de kleur van je muren of met de slaapkamermeubels, om zo één geheel te creëren.

Verduisterende rolgordijnen voor een donkere kamer

Naast de welbekende gordijnen komen steeds meer alternatieven voor ramen verduisteren om de markt. Eén manier die al veel wordt gebruikt in de Nederlandse huizen is het rolgordijn. Hierbij kun je een doek gemakkelijk naar beneden rollen en de ramen verduisteren. Een gemakkelijk manier, al zorgen rolgordijnen wel voor een wat strakkere uitstraling. Maar ook rolgordijnen kun je, net als gewone gordijnen, verkrijgen in leuke designs, om je slaapkamer een warme en fijne sfeer te geven.

Ramen verduisteren - rolgordijnen

Rolluiken aan de buitenkant van het raam

Werk je onregelmatig en is het belangrijk dat je overdag goed kunt slapen? Dan zijn rolluiken de beste keuze voor het verduisteren van de ramen. Tegenwoordig zijn elektrische rolluiken niet duur meer. Je kunt er voor kiezen de luiken helemaal of voor de helft naar beneden te doen. Wanneer je de luiken deels naar beneden hebt, komt er nog steeds zonlicht door de kieren. Zo kies je toch nog gemakkelijk zelf hoe donker je het wilt hebben.

Ramen verduisteren zorgt voor een goede nachtrust

Welke manier je ook kiest voor ramen verduisteren, belangrijk is dat deze meedragen aan een goede nachtrust. En dat is essentieel om de dag goed door te komen. Wil je graag de ramen verduisteren? Bedenk dan goed in welke mate je dat wilt doen en kies dan de juiste raamverduistering. En gelukkig kun je met de meeste opties alle kanten op wanneer je kijkt naar het design. Zo kleedt je je slaapkamer meteen prachtig aan én kan je heerlijk slapen, zonder daglicht in de kamer.

Bron afbeeldingen: vinke-veilen.nl, bece.nl (Pinterest)