Schutting ideeën voor een bijzondere tuin

Schutting ideeën
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De tuin, een plek waar we lekker in het zonnetje kunnen zitten, maar nog steeds kunnen genieten van onze privacy. Tenminste, als je een goede schutting hebt. Met de schutting zorg je ervoor dat jouw tuin netjes afgeschermd is en je geen last hebt van de buren. Maar hoe zorg je nu voor een gezellige en leuke schutting? Laat je inspireren door onze leuke schutting ideeën.

Natuur in de tuin zonder onderhoud

Met de juiste schutting kun je op een makkelijke manier zorgen voor een natuurlijke tuin, ook wanneer je liever niet te veel planten in de tuin wilt. Een schutting is over het algemeen gemaakt van hout, wat al zorgt voor die natuurlijke sfeer. Maar door gebruik te maken van takken en andere onbewerkte houtvormen ga je net een stapje verder. Een schutting gemaakt van gevlochten takken geeft jouw tuin een speels en natuurlijk uiterlijk en het heeft weinig onderhoud nodig.

Schutting ideeën - Gevlochten schutting

Fruitkisten met decoratie en planten

Wanneer je al een schutting hebt staan, kun je deze ook heel gemakkelijk decoreren. Eén van onze schutting ideeën is dan ook om oude fruitkisten aan de schutting op te hangen, zodat je hier ook nog leuke decoratie of plantjes in kunt zetten. Voor extra kleur in de tuin, kun je de kisten ook in allerlei kleuren verven. Gebruik als decoratie oude flessen of leuke plantjes in gezellige potten. Zo wordt de simpelste schutting ineens heel gezellig.

Schutting ideeën: fruitkisten

Geen hout maar planten

Als we schutting zeggen, denk je waarschijnlijk aan een houten afscheiding. Maar er zijn ook andere materialen die je kunt gebruiken als afscheiding voor je tuin. Zo kun een houten schutting variëren met een metalen raster, waar klimplanten op kunnen groeien. Je kunt dit raster natuurlijk ook voor de gehele schutting gebruiken. Zo zorg je voor een mooie, groene muur. Je kunt de klimplanten zelfs in bepaalde patronen laten groeien, voor een extra bijzonder effect.

Schutting ideeën - Planten

Leuke schutting ideeën maken de tuin bijzonder

Van het gebruik van planten tot aan kleur in de tuin met fruitkisten. Er zijn veel mogelijkheden en schutting ideeën om je tuin knus, gezellig en bijzonder te maken. Misschien kun je op zolder nog oude dingen vinden die je een tweede leven kunt inblazen, door ze bijvoorbeeld op te hangen aan de schutting. Je zal verrast zijn wat je allemaal kunt gebruiken!

Bron afbeeldingen: homedecoration.nu, tuinhoutcentrale.nl, Eenig Wonen (Pinterest), Pinterest