Hier moet je allemaal aan denken bij het kopen van een zonnescherm

Tips bij het kopen van een zonnescherm
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Ben je op zoek naar nieuwe zonwering? Het is dan belangrijk om op voorhand te weten waar je allemaal aan moet denken om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Omdat een zonnescherm niet een product is wat je dagelijks koopt, is het goed om je in te lezen en je te laten informeren over de mogelijkheden. We zetten hier de belangrijkste punten waar je aan moet denken op een rij.

Zonwering specialist

Een zonnescherm is niet een product wat je dagelijks koopt. Er zijn veel verschillende zonneschermen met ieder zijn eigen eigenschappen en functies. Laat je daarom goed adviseren door een specialist. Je kunt er terecht voor vragen en persoonlijk advies. Zo weet je zeker dat jouw zonnescherm geschikt is voor jouw situatie.

Het plaatsen van een zonnescherm

Het plaatsen van een zonnescherm gebeurd meestal door een vakman, omdat er nogal wat bij komt kijken en het risico’s met zich meebrengt. Daarnaast zijn het vaak grote en zware schermen, waarbij het belangrijk is dat het op de juiste manier gemonteerd word. Je kunt dit uiteraard ook zelf doen als je handig bent met dit soort klussen, maar het is aan te raden dit over te laten aan een specialist. Bij INHUIS Plaza bieden wij bij al onze buitenzonwering top meet- en montageservice aan. Hierbij komt er een ervaren monteur de situatie op voorhand bekijken en de maten opmeten en wanneer het zonnescherm binnen is deze bij u thuis monteren. Je betaalt dan iets meer, maar je hebt hierbij wel de zekerheid dat je zonnescherm goed gemonteerd wordt!

Uitstraling

De mogelijkheden in kleuren en stijlen van een zonneschermdoek zijn eindeloos. Wil je felle of juist neutrale kleuren? Het is belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over de uitstraling van je nieuwe zonnescherm. Houdt hierbij altijd rekening met de stijl van je woning en terras. Een zonnescherm schaf je niet ieder jaar aan, dus een tijdloos dessin is de meest veilige keuze.

Bediening

Bij zonwering kun je kiezen uit verschillende bedieningsmethoden. Tegenwoordig zijn alle zonneschermen voorzien van een motor, die door middel van een wandschakelaar of afstandsbediening bediend kan worden. Het is daarnaast ook mogelijk om je zonwering te bedienen met je smartphone. Dit biedt meer gebruiksgemak en is ideaal wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent wanneer het begint te regenen en je het zonnescherm vergeten bent in te doen. Je kunt dan op afstand je zonnescherm bedienen.

Opties

Het is goed om van te voren na te denken over eventuele extra opties die je mee wilt bestellen met je zonnescherm. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een zonnescherm met led verlichting, stormvaste armen of een heater te kiezen.