Tips om het meeste uit de zomer te halen in de tuin

Tips om het meeste uit de zomer te halen in de tuin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Met de zomer voor de deur en de dag die steeds warmer worden is het tijd op na te denken hoe de komende maanden het meeste uit je tuin kan halen. Tegenwoordig volstaat het niet meer om een bloemenperkje te hebben en een gazon. Nee, een tuin is een echte groene oase geworden waar je kan ontspannen in alle rust. Lees hier hoe onze tips voor jouw tuin.

Tuinoverkapping als bescherming tegen zon en regen

De zomermaanden in ons land staan helaas niet altijd garant voor heerlijk zwoele zomerdagen. Nee, soms is het gewoon té warm en soms valt er nog steeds een regenbui die ons naar binnen dwingt. Met een terrasoverkapping maak je hier een eind aan. Niet alleen geeft het je woning extra ruimte en een luxueuze uitstraling aan je tuin, maar het beschermt je ook tegen de weerelementen. Door de verschillende afwerkingsmogelijkheden beschermt het tegen de zon, maar geeft het je tegelijk het buitengevoel als het regent. Een tuinoverkapping kopen is een goede investering voor wie steeds in zijn tuin wil kunnen zitten.

Plaats een vuurschaal in je tuin

Tijdens de pandemie kreeg de verkoop van vuurschalen een grote boost. Iedereen was gedwongen om meer tijd thuis te brengen en dus was de tuin gezellig maken een prioriteit. Een zithoek in je tuin met een vuurschaal in het midden is de ideale keuze om gezellige kampvuuravonden bij je thuis te beleven. Met een vuurschaal waan je je even in de natuur en blijf je ook nog even buiten lang nadat het al wat is afgekoeld ´s avonds.

Zorg voor heel wat zitplaatsen

Relaxen in de tuin kan het makkelijkst terwijl je in een tuinstoel zit met een drankje. Zorg dus voor voldoende zitplaatsen in je tuin. Wees creatief. Zo hoef je het niet te houden bij een tuinset op een terras of onder een terrasoverkapping, maar kun je evengoed een hangmat hangen tussen twee bomen.

Plaats een buitenkeuken

De nieuwe tuintrend is het plaatsen van een buitenkeuken. Tijdens de warme zomermaanden wil je zoveel mogelijk tijd buiten spenderen. Waarom het stellen met wat relaxen in je tuinset als je ook gezellig kunt koken buiten? Denk hierbij niet enkel aan een barbecuetoestel, maar eveneens aan pizza outdooroven en een groot keukenwerkblad. Genieten wordt het deze zomer zeker!