Tips voor achterwanden keuken

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Wanneer we denken aan de keuken, zien we vaak al meteen de keukenkastjes, de oven en het soort fornuis voor ons. Belangrijke elementen die de keuken maakt wat het is. Maar het is ook belangrijk goed naar de achterwanden van de keuken te kijken. Hiermee wordt eigenlijk de muur boven het aanrecht bedoelt. Deze heeft aardig wat te verduren en bepaalt stiekem voor een groot deel de uitstraling.

Waar moet je op letten bij achterwanden keuken?

Achterwanden voor de keuken zijn een belangrijk onderdeel, die je niet mag vergeten. Er zijn verschillende opties mogelijk, gemaakt van allerlei materialen. Maar waar moet je nu precies opletten? Allereerst is het belangrijk dat het materiaal goed tegen warmte kan. Dit geldt vooral voor het stuk achterwand bij de kookplaat. Daarnaast is het ook goed om een materiaal te kiezen die je makkelijk kunt schoonmaken en tegen vocht kan. Tijdens het koken kan het namelijk gaan spetteren, wat moeilijke vlekken kan geven bij sommige materialen, zoals natuursteen.

De beste materialen voor achterwanden keukens

Wanneer je een achterwand voor de keuken kiest, zijn er twee materialen die het zeer goed doen op de bovenstaande punten. Deze materialen zijn glas en keramische tegels.

Glas

Voor achterwanden keukens is sterk glas ideaal. Het materiaal geeft de keuken niet alleen een moderne uitstraling, maar zeker ook een luxe uitstraling. Het glas is in diverse varianten te koop, zoals helderglas, melkglas of glas met een patroontje. Het voordeel van glas is dat dit goed tegen vet en vocht kan. Een stijlvol idee is ook om onderaan het glas een onzichtbare strip ledverlichting te plaatsen. Dit verlicht je keuken erg mooi!

Achterwanden keuken: glas

Tegels

Een andere, veel gebruikte, manier voor achterwanden keukens is het gebruik van keramische tegels. Ook deze zijn goed schoon te maken en ideaal om te plaatsen achter een kookplaat. Tegels geven de keuken weer een hele andere stijl dan glas. Vaak worden er zwart-witte tegels gebruikt voor een gezellige landelijke keuken. Natuurlijk kun je het ook lekker modern maken door strakke tegels op de muur te plaatsen.

achterwanden keuken - tegels

Juiste achterwand zorgt voor rust en eenheid

Door de juiste achterwand voor je keuken te kiezen, zorg je eenvoudig voor een rustige uitstraling van de keuken. Alle elementen in de ruimte passen mooi bij elkaar, wat eenheid creëert. Neem daarom goed te tijd om ook over achterwanden keuken na te denken, wanneer je een keuken koopt.

Bron afbeeldingen: jamespwolpert.com, keukenglas.nl (Pinterest), ramschackleglam.com (Pinterest)