4 tips en trends voor de mooiste gordijnen

Trends gordijnen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een kamer is pas echt af met mooie raamdecoratie. Gordijnen kunnen daarom niet missen in huis. En met gordijnen zijn de mogelijkheden eindeloos vanwege de vele soorten, maten en kleuren waaruit je kunt kiezen. Wij zetten een paar tips en trends voor je op een rijtje, zodat je de perfecte look kunt creëren.

Lichte en loshangende gordijnen voor een landelijke sfeer

In het interieur zien we steeds vaker de landelijke uitstraling terug komen. Gezelligheid en warmte spelen hierbij de hoofdrol, alsof je op een knusse boerderij woont. Hierbij passen lichte en loshangende gordijnen perfect. Door zowel het materiaal als de kleur licht te houden, creëer je een luchtige look in de kamer. Daarnaast valt er ook nog voldoende natuurlijk licht naar binnen. Laat de gordijnen gewoon los hagen, voor een extra gezellige uitstraling.

Uitslapen met verduisterende gordijnen

Vind je het belangrijk dat het goed donker in de kamer is? Dan zijn verduisterende gordijnen zeker een uitkomst. Deze gordijnen zijn over het algemeen van een vrij zware stof gemaakt, waardoor er geen licht doorheen kan komen. Wil je zeker weten dat er geen licht door de gordijnen kan komen? Kies er dan voor om de gordijnen op een rails te hangen. Zo valt er namelijk geen licht naar binnen via deze ringen en is de kamer goed verduisterd.

Verduisterende gordijnen

Plisségordijnen: top down bottom up

Gordijnen komen in allerlei soorten en maten. Zo kun je je ramen ook decoreren met plisségordijnen, waarmee je stijl en privacy prachtig met elkaar combineert. Door het geplooide uiterlijk passen plisségordijnen perfect in het moderne interieur. Kies daarbij een kleur die goed past bij de rest van het interieur.

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in twee varianten: Bottom-Up en Top-Down-Bottom-Up. Vooral de laatste variant biedt veel mogelijkheden voor ieder huis. Hierbij open je het gordijn namelijk niet alleen vanaf de onderkant, maar kun je de bovenkant ook naar beneden laten zakken. Hierdoor bepaal je zelf hoeveel privacy en lichtinval je wilt hebben.

Kijk naar stijl, maar ook naar praktische mogelijkheden

Wanneer je op zoek gaat naar geschikte gordijnen voor in huis, is het belangrijk goed naar de stijl van het interieur te kijken. Wat past hier nu het beste bij? Ben je op zoek naar prachtige, klassieke gordijnen van luxe materiaal? Of wil je liever wat meer luchtiger, zoals een plisségordijn? Maar het is ook van belang om te kijken naar de praktische kant, zoals de mate van privacy die de gordijnen bieden en de manier van openen.