Veranderen van energieleverancier

Veranderen van energieleverancier
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Past jouw huidige energieleverancier nog bij jou? Stel je jezelf die vraag eens. Als dat niet zo is, is het tijd om te kijken of je kunt overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Er zijn een aantal redenen waarom een overstap interessant of wenselijk is. Wil je weten wat die redenen zijn en kijken of deze ook voor jou van toepassing zijn? Lees dan even mee en doe er je (energie)voordeel mee. We zetten een en ander voor je op een rij en vertellen ook hoe je gemakkelijk kunt overstappen.

Besparen op energierekening

Een energienota is een relatief grote post in je huishouden en komt elke maand terug. Als je hierop kunt besparen, ben je natuurlijk gek als je dat niet doet. Er zijn ontzettend veel energieleveranciers in Nederland en er komen nog steeds nieuwe aanbieders bij. De tarieven verschillen en daar kun je als consument van profiteren door elk jaar een nieuwe aanbieder te kiezen met de gunstigste tarieven.

Welkomstcadeau of -korting energieleverancier

Je kunt voor overstappen van energie via easyswitch kiezen vanwege een welkomstcadeau. Dit kan in de vorm van een echt cadeau zijn maar ook een korting van soms enkele honderden euro’s. Ook hier verschillen de aanbiedingen per leverancier. Een flinke korting is natuurlijk een directe besparing op je energienota.

Niet tevreden met de service energieaanbieder

Als je ontevreden bent met je huidige energieaanbieder kun je ook overstappen naar een nieuwe leverancier.  Misschien schort het aan de klantvriendelijkheid of bereikbaarheid of ben je het niet eens met het beleid dat het bedrijf voert. Ook een goede reden om eens verder te kijken bij nieuwe energiebedrijven.

Alternatieve energie

Ook de keuze voor een andere energiebron kan je doen besluiten om over te stappen van energie. De meeste aanbieders bieden nu wel groene stroom aan. Maar voor zonne- of windenergie moet je soms even verder zoeken.

Vergelijken en overstappen energieleverancier

Zoals gezegd, het barst van de aanbieders op de energiemarkt. Hoe ga je dan je selecteren? Nou heel eenvoudig: vergelijk je energie makkelijk op een website die alles voor je op een rijtje zet. Je kunt je voorkeuren invoeren, je verbruik en de gewenste contractduur. Daar rolt dan een selectie uit en daaruit kies je de beste deal. Het systeem geeft ook aan wannéér je kunt overstappen.  En ook dat wordt voor je geregeld. Je zit geen dag zonder energie. Kijk, vergelijk, kies en stap over … zo simpel is het.