Verduurzamen van uw woning en garage

Verduurzamen van uw woning en garage
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een steeds belangrijker onderwerp anno 2022 is het verduurzamen van uw woning. Met de energieprijzen die de pan uit rijzen hebben steeds meer mensen de behoefte om geld te investeren in het verduurzamen van de woning. Maar welke opties heeft u tegenwoordig en waar kunt u het beste uw geld in investeren? We laten u graag de mogelijkheden zien in dit artikel.

Standaard CV vervangen voor een hybride CV of warmtepomp

Onlangs kwam het bericht naar buiten dat u vanaf 2026 enkel nog kunt overstappen naar een hybride CV i.p.v. nog op een standaard CV. Een warmtepomp is voor veel mensen (nog) een te grote investering en kan niet altijd toegepast worden in iedere woning. Een belangrijk onderdeel van een warmtepomp is namelijk dat er vloerverwarming aanwezig is.

Een hybride CV is een perfecte tussenoplossing waarbij er gebruik wordt gemaakt van een warmtepomp gecombineerd met een condensatieketel op gas of stookolie. Een warmtepomp werkt dan samen met een CV-ketel bij het verwarmen van de woning en het sanitaire water.

Vloerisolatie

Voor zowel houten- als betonnen vloeren is vloerisolatie een uitstekende oplossing en vaak ook nog eens goed betaalbaar. Vloerisolatie wordt aangebracht om te voorkomen dat er veel warmte verloren gaat richting de kruipruimte. Er wordt hierbij isolatiemateriaal tegen de vloer aangespoten vanuit de kruipruimte. Op deze manier voorkom u dat de koude lucht uit de kruipruimte de woning in trekt en warme lucht ontsnapt uit de woning. Zeker een aanrader als u subsidie wilt ontvangen, aangezien u hier minimaal moet aan kunnen tonen dat u twee isolatieverbeteringen hebt doorgevoerd.

Spouwmuurisolatie in de vorm van EPS-korrels/parels

Spouwmuurisolatie is een type isolatie waarbij er EPS-parels in de spouwmuur worden gespoten. Deze isolatiesoort geeft een hoog rendement, echter kent het ook een paar nadelen.
Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de warmte beter binnenblijft, echter vermindert u op deze manier de ventilatie in huis. Een tweede nadeel is dat u dankzij de parels contact krijgt tussen buiten en binnenmuur. Er is een kans dat er vocht uit de buitenmuur door de spouwmuurisolatie trekt direct de binnenmuur in wat nare plekken en schimmels kan veroorzaken.

Garagedeur isoleren

De garage is vaak één van de ruimtes waar veel warmte verloren gaat. Vaak ziet u dat woningen voorzien zijn van een oude metalen kanteldeur en zijn de garages opgebouwd met een enkele muur i.p.v. een spouwmuur. Het isoleren van uw garage is daarom ook een echte aanrader. Wilt u dit goed aanpakken dan begint alles bij een goed geïsoleerde garagedeur (met lage U-waarde) en met een thermisch onderbroken kozijn.

Garagedeuren zijn leverbaar in iedere RAL-kleur en kunnen volledig op maat ontworpen worden. Kies uw eigen paneeltype, horizontaal of verticaal glas en afwerking. De specialisten van Different Doors helpen u graag verder.