Decoratieve ideeën voor een vintage slaapkamer

vintage slaapkamer ideeën
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Innemend en oud, met een eigen persoonlijkheid, avontuurlijk en tegelijkertijd sprookjesachtig met een vleugje romantiek en vooral kostenefficiënt: allemaal sleutels van een slaapkamer versierd met vintage spulletjes. Het is een verrijkende stijl die alles in huis heeft om met je vintage slaapkamer ideeën te pronken. Vintage slaapkamer ideeën en inspiratie heeft voornamelijk tot doel: je slaapkamer opvrolijken met oude meubelen en andere spullen die al heel lang oud zijn, maar die je opknapt of opgeknapt zijn. Technisch gezien verwijst de term ‘vintage’ naar elk item dat ouder is dan 20 jaar, maar minder dan 100.

Vintage slaapkamer ideeën

Vintage slaapkamer ideeën uitwerken met verf

Verf is je beste vriend als het gaat om vintage meubels en vintage slaapkamer ideeën. Zelfs als een vintage nachttafel is geschaafd, kun je het gemakkelijk een make-over geven met een nieuwe laagje verf en verf je liever niet zelf, bekijk dan het online aanbod meubelen van ’t Bakhuus.

Vintage kleur en patronen

Hoewel er niet echt een vast vintage kleurenschema bestaat, zul je over het algemeen vintage slaapkamer ideeën vinden in kleuren met een zacht intensiteit. Er wordt veel romig wit gebruikt en als je het liever wat kleurrijker ziet: munt- of mosgroen, poederroze, zachtblauw, zeer licht lavendel of boterachtig geel, doen het uitstekend als vintage kleur. Vintage is niet echt een woonstijl voor duistere en diepe kleuren. Het combineren van design modellen is de kunst bij vintage slaapkamer inspiratie, vooral motieven met bloemen of insecten en andere dieren of scènes uit het idyllische leven van de jaren 1940 of 1950 zijn erg populair.

Vintage slaapkamer ideeën Vintage slaapkamer ideeën

Waar vind je vintage stukken voor je vintage slaapkamer ideeën?

Authentieke vintage stukken vinden, doe je niet bij je lokale meubelwinkel. Op zoek gaan naar vintage en vintage slaapkamer ideeën is als een jacht. En omdat je zoekt naar oude meubelen en unieke vintage slaapkamer ideeën, heb je de meeste kans om te vinden wat je zoekt op plaatsen zoals markten of winkels met tweedehands spullen en antiekwinkels zoals bijvoorbeeld de Handelsfabriek en Vintage Revival. Andere vintage slaapkamer ideeën of inspiratie kunnen zijn:

  • Voeg iets onverwachts toe, een vintage item dat opvalt
  • Wees creatief met vintage vondsten
  • Meng vintage en moderne meubelen
  • Hoe leuk staat de kleur turquoise op meubelen? Bekijk het blog ideeën voor nachtkastje