Voorbeelden voor een vintage interieur

vintage interieur
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Vintage is een stijl die we vaak terug zien komen. Een meubel is vaak vintage, wanneer het 30 jaar oud is, maar de term wordt ook gebruikt wanneer iets tweedehands is. Maar één ding is zeker, met de vintage interieur stijl kun je alle kanten op. Wij zetten een paar leuke vintage interieur stijlen op een rijtje.

Back to the 50’s

Als we denken aan de Jaren ’50, dan komt meteen de stijl van Mad Men naar boven. Ronde vormen en vloeiende lijnen hebben hier de overhand, net als de kleuren die we eigenlijk weinig meer zien in het moderne interieur. Bij deze vintage interieur stijl maak je gebruik van verschillende soorten materialen. Versieringen zijn minimaal en de vorm volgt de functionaliteit. Het leuke van dit vintage interieur is dat matchen en combineren eigenlijk heel makkelijk is. Ook al lijken meubels op het eerste gezicht niet zo goed bij elkaar te passen, je zult zien dat het toch heel erg leuk en sfeervol staat.

Vintage interieur - jaren 50

Vintage is ook oud en nieuw bij elkaar

Oud en nieuw bij elkaar mixen? Dat zorgt voor een spannend vintage interieur! Want waarom zou je alleen voor oud of alleen voor nieuw kiezen, als je ze ook leuk bij elkaar kunt zetten? De verschillende stijlen zorgen in dat geval voor een spannend contrast wat meteen opvalt. Een schouwspel van diverse stijlen, waar je eindeloos mee kunt combineren. Klassiek, design, industrieel? Wanneer je de verschillende stijlen samenvoegt, creëer je een unieke look in jouw huis. Het is ook erg leuk om dit door meerdere kamers door te trekken, om toch één geheel te vormen.

Vintage interieur - oud en nieuw

Waar vindt je vintage meubels en accessoires?

Goed, je bent helemaal fan van het vintage interieur, maar hoe kom je hier nu aan? Waar vindt je die oude meubels? Omdat het vintage interieur de laatste tijd steeds populairder wordt, kun je terecht bij vele interieurwinkels, die vintage interieur gewoon nieuw verkopen. Dat is fijn, wanneer je liever geen tweedehands spullen koopt. Maar toch kan het ook zeker waard zijn om de markt of het internet af te struinen naar leuke tweedehands meubels en accessoires. Vaak kom je meubels tegen die bijvoorbeeld echt uit de jaren ’50 komen. Op deze manier is jouw interieur niet alleen heel vintage, maar ook nog eens authentiek.

Bron afbeeldingen: stijlvolstyling.com, agneswatermuseum.com, planete-deco.fr