Vrolijk je slaapkamer op met leuke kamerplanten

kamerplanten slaapkamer
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Planten in huis, daar wordt iedereen vrolijk van. Veel mensen zetten al mooie planten neer om de huiskamer aan te kleden en op te vrolijken. Maar wist je dat het ook heel goed is om kamerplanten in de slaapkamer te plaatsen? Wij vertellen je meer over het nu van kamerplanten in de slaapkamer en welke hier geschikt voor zijn.

Nut van kamerplanten slaapkamer

Kamerplanten hebben veel positieve effecten op de mens en de omgeving. Zo zorgen zij ervoor dat we ons vrolijker voelen en minder gestrest zijn. Ook in de slaapkamer zorgen kamerplanten voor een goed gevoel. Daarnaast verbeteren de planten ook onze nachtrust. Een belangrijk voordeel, aangezien een goede nachtrust belangrijk is voor ons functioneren overdag. En doordat veel planten de lucht goed zuiveren en zorgen voor voldoende zuurstof, zullen we ons ook echt beter voelen wanneer we kamerplanten in de slaapkamer plaatsen.

kamerplanten slaapkamer - aloe vera

Welke kamerplanten zijn geschikt voor de slaapkamer?

Maar welke kamerplanten kan ik nu het beste in de slaapkamer plaatsen? Dit zijn voornamelijk planten die zorgen voor schone lucht, luchtzuiverende planten dus. Daarnaast hebben planten als lavendel ook een hele positieve invloed op onze gesteldheid. Lavendel werkt namelijk zeer rustgevend en ontspannend. Ideaal dus voor de slaapkamer. Voorbeelden van kamerplanten slaapkamer zijn:

  • Aloë vera
  • Jasmijn
  • Lavendel
  • Sanceveria
  • Graslelie
  • Kaapse jasmijn
kamerplanten slaapkamer - verschillende soorten

Kamerplanten slaapkamer met weinig onderhoud

Kamerplanten in de slaapkamer hebben natuurlijk wel wat aandacht nodig. Het water geven is vaak wel iets wat veel mensen vergeten. Gelukkig zijn er ook veel planten die weinig verzorging vragen. Zo is de Aloë Vera een fijne en onderhoudsvriendelijke plant, die op zowel lichte als donkere plekken in de kamer kan staan. Een ander voorbeeld voor kamerplanten slaapkamer met weinig onderhuid is de lepelplant. Dit is een mooie groene kamerplant met en witte bloemen. Wanneer de plant slap gaat hangen, kun je hem gewoon water geven. De lepelplant neemt hierna gewoon weer netjes zijn oude vorm aan.

Kamerplanten slaapkamer: vrolijk de kamer op

De kamerplanten voor de slaapkamer zijn dus én heel fijn voor de luchtzuivering én positief voor de nachtrust. Twee belangrijke voordelen die er voor zorgen dat je lekker in je vel zit. Zet de kamerplanten slaapkamer bijvoorbeeld op de vensterbank of gebruik een lage kast of kruk om de plant mooi in het zicht te zetten.

Bron afbeeldingen: alt.dk, Kwantum (Pinterest), Maya Llama (Pinterest)