Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinset?

Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinset
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Tegenwoordig worden tuinen steeds meer een verlengstuk van ons huis. Het zijn extra woonkamers, keukens en zelfs thuiskantoren. In plaats van alleen ad hoc zitplaatsen op te zetten, is het belangrijk om de tijd te nemen om het beste tuinset voor je buitenruimte te vinden, zodat je deze optimaal kunt benutten.

Vind de juiste stijl voor je ruimte

Net als bij interieurs, is het belangrijk om bij het kopen van een Van der Garde tuinset rekening te houden met de ruimte. Een handige plek om te beginnen is door te beslissen of je wilt dat je tuinset een aanvulling vormt op of een contrast vormt met je huis.

Kies de juiste materialen

Een van de meest verwarrende aspecten van het ontdekken van het kiezen van tuinmeubilair is het brede scala aan materialen op de markt. Het kan lastig zijn om te weten welke het beste is voor je behoeften, maar elk heeft zijn voor- en nadelen om in gedachten te houden. Hout is een van de meest klassieke keuzes in tuinmeubilair en zal die traditionele, elegante uitstraling bieden. Het kan echter behoorlijk wat onderhoud vergen.

Houd rekening met de beschikbare ruimte

De grootte van je tuin zal de grootste beperking zijn voor welke meubelset je kiest. Je zal moeten rekening houden met de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt. Probeer in de regel niet meer dan twee derde van je terras met meubilair te vullen om te voorkomen dat het er rommelig zal uitzien.

Houd rekening met het gewicht

Iets dat mensen vaak vergeten wanneer ze tuinmeubilair moeten kopen, is het belang van gewicht. Net als bij de grootte, is het handig om in gedachten te houden hoe zwaar – of licht – je tuinset moet zijn.

IJzer en staal zijn zeer zware materialen. Als je het leuk vindt om regelmatig van ruimte te veranderen door je tuinmeubelen te verplaatsen, moet je daar rekening mee houden. Daarentegen kunnen lichte meubels, zoals goedkope plastic opties, ook een probleem vormen, omdat het bij barre weersomstandigheden kan worden weggeblazen en beschadigd kan raken.

Houd rekening met de onderhoudsvriendelijkheid

Het is een vervelend feit van het leven dat alles onderhoud nodig heeft om dingen in de best mogelijke staat te houden. Zorg er daarom voor dat je tuinmeubelen kiest die werken met het onderhoudsniveau dat je realistisch gezien kunt of wilt bieden.