Waarom jouw kozijnen vervangen?

Waarom jouw kozijnen vervangen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Je eigen woning heeft regelmatig onderhoud nodig. Eens in de paar jaar geef je je huis een schilderbeurt. Je houdt in de gaten of het dak niet gaat lekken en zo zijn er meer onderhoudsklussen. Ook kijk je of je kozijnen aan vervanging toe zijn. Je vervangt je kozijnen als ze veel onderhoud nodig hebben. Vervangen is vaak goedkoper, dan repareren. Er zijn ook andere redenen om je kozijnen te vervangen.

Ouderdom en slijtage

Hoewel kozijnen lang meegaan, hebben ze niet het eeuwige leven. Bij houten kozijnen moet je alert zijn op houtrot. Ook hebben houten kozijnen elke paar jaar een likje verf nodig. Hoe vaak dit moet, is vaak afhankelijk van de winrichting. Hout heeft veel te lijden onder de weersomstandigheden. Dit zorgt voor verkleuring en afbladderende verf. Bermon kozijnen van kunststof hebben veel minder onderhoud nodig. Ze hoeven geen verfbeurt. Je maakt ze alleen af en toe schoon met een natte doek.

Beveiliging tegen brand en inbraak

Zijn je kozijnen aan vervanging toe of wil je je huis beter beveiligen tegen brandgevaar en inbraak? Denk dan eens na over kunststof kozijnen. Een houten kozijn is voor een inbreker vaak geen probleem. Kunststof kozijnen hebben een afschrikkende werking, omdat inbrekers weten, dat deze moeilijker open te krijgen zijn. Het sterke binnenwerk in combinatie met goed hang- en sluitwerk houdt het boevengilde buiten de deur. Kunststof kozijnen zijn een belangrijk element als je in aanmerking wilt komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Isolatie

Als het herfst is en de wind giert om het huis, dan is de tocht soms voelbaar als je in de buurt van de ramen komt. Om het in huis comfortabel te hebben, zet je de verwarming een graadje hoger. Je energierekening wordt hiermee hoger. Wil je een duurzame oplossing en bovendien je energielasten omlaag brengen? Kunststof kozijnen hebben een uitstekende isolerende werking. Met het vervangen van je kozijn, vervang je ook het glas in de raampartij. Door te kiezen voor hoogrendementsglas of HR-glas verlies je nog veel minder warmte. Dit glas isoleert beter dan gewoon glas of dubbele beglazing. In kozijnen van kunststof kan je ook driedubbele beglazing laten plaatsen voor nog meer isolatie. Kies je voor isolatie, vanwege duurzaamheid? Realiseer je dan dat door minder onderhoud en minder houtkap kunststof kozijnen een echte duurzame keus zijn.

META-TEKST