Wat hang ik aan de muur in de woonkamer?

Wat hang ik aan de muur in de woonkamer
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een kamer is nooit compleet wanneer er nog geen mooie wanddecoratie hangt. Je hebt verschillende wanddecoraties waaruit je kunt kiezen. Een schilderij, of een compositie blijft toch wel een van de populairste wanddecoraties die je kunt bedenken. Deze passen zowel in een klassiek ingerichte kamer als in een moderne kamer. Maar hoe weet je nu welke wanddecoratie het beste bij je kamer hoort?

De keuze uit verschillende wanddecoraties

Een wanddecoratie heeft een belangrijke functie en dat het aankleden van een bepaalde ruimte of kamer. Voor alle ruimtes in de woning is er dan ook een geschikte wanddecoratie beschikbaar die je mooi kunt plaatsen en die net dat beetje extra geeft, zodat de kamer ook echt af is. Doordat het soms wat lastig is om voor een goede wanddecoratie te kiezen, is het aan te raden om rekening te houden met de stijl van de kamer en de keuzes die je hebt uit verschillende wanddecoraties.

Foto’s en schilderijen

Opvallende trends om een kale muur te verfraaien zijn de wereld – of landkaarten in diverse materialen, quotes in een drieluik, grote spiegel of zwarte plank met een leuke vaas en kaars. De meeste mensen zullen ervoor kiezen om een mooi schilderij op te hangen of een prachtige foto als herinnering. Heel vaak kom je ook een hele mooie trouwfoto tegen die groot afgedrukt is en die vervolgens in de woonkamer is gehangen. Dit is natuurlijk prachtig, omdat je zo een hele belangrijke herinnering aan de muur hebt hangen.

Wat misschien nog wel mooier is, is het maken van een fotocollage. Een mix van verschillende foto’s bij elkaar die samen een geheel vormen. Neem bijvoorbeeld de Modulari fotowand, een prachtig geheel aan foto’s die allemaal op een unieke manier worden weergegeven. Kenmerkend voor deze fotowand is dat de foto’s haarscherp zijn. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van plexiglas waardoor de scherpte en de helderheid van de foto’s beter tot zijn recht komt. Natuurlijk is de ene muur groter dan de andere, en daarom kun je kiezen uit verschillende fotoformaten. Daarnaast is het aanbod in vormen ook divers. Hexagon is misschien wel populair omdat dit een aparte en uniek vorm is. Maar ook kun je de foto’s in een cirkel laten afdrukken of in een rechthoek. Het hangt natuurlijk af van de compositie die je zou willen maken.

Met een wanddecoratie geef je een mooi uiterlijk aan het interieur en kun je genieten van een prachtige kamer. Een wanddecoratie is onmisbaar. Kijk ook welke mogelijkheden er zijn voor je kamer en maak er een plaatje van!