Wat is de ideale afmeting van een kinderbed?

Wat is de ideale afmeting van een kinderbed
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Op zoek naar het beste kinderbed? De afmetingen van het bed zijn erg belangrijk als je een optimaal comfort wilt. Hier lees je meer over belangrijke zaken!

Als je op zoek bent naar het perfecte kinderbed voor jouw baby’tje of kind, dan is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Een van de belangrijkste factoren is natuurlijk de afmetingen van het bed! Maar hoe vind je nu de ideale afmeting van een kinderbed en waar moet je op letten om die grootte te bepalen? Hier vind je meer handige informatie!

Welke zaken beïnvloeden de afmetingen van een kinderbed?

Kinderbedden komen in verschillende formaten, net zoals dat bij bedden voor volwassenen het geval is. Het is dus erg belangrijk dat je op voorhand duidelijk zicht hebt op de mogelijkheden én het type bed dat je nodig hebt. Welke afmetingen je moet kiezen hangt onder andere af van:

– De beschikbare ruimte in de kinderkamer. In een grotere kamer past een groter bed, dat is logisch. Houd er echter rekening mee dat een groter bed voor een kind niet altijd beter is, aangezien sommige kindjes minder goed slapen in een bed dat té ruim is!

– De leeftijd van het kind. Hoe houder een kind, hoe meer ruimte hij of zij nodig heeft of wilt. Het spreekt voor zich dat je bij een jonger kind een kleiner bed kiest, niet alleen omdat het kleiner is maar ook omdat het doorgaans minder snel zal woelen in zijn of haar slaap.

– Het type bed. Ten slotte is het ook een goed idee om de verschillende soorten kinderbedden in overweging te nemen als je een goed model zoekt. Er bestaan eenvoudige eenpersoonsbedden die eigenlijk een kleine variant zijn van een volwassenenbed. Daarnaast kan je ook kiezen tussen een kajuitsbed of de populaire halfhoogslaper.

Hoe groot is een kinderbed normaal gezien?

Kinderbedjes hebben dus vaak een variërende afmeting, en dat maakt het niet bepaald gemakkelijk om op deze vraag te antwoorden. Toch kan je meestal rekenen op een standaard maat van 90 X 200 cm. Op die manier heeft het kindje voldoende ruimte om te bewegen en veilig te slapen, maar is het bed natuurlijk nog steeds kleiner dan een volwassen bed.

Naast de afmetingen zelf is het een goed idee om ook rekening te houden met het soort bed. Als je veiligheid belangrijk vindt, dan is een bed met robuust, houten onderstel en brede rand een goed oplossing. Is je kindje al iets ouder en dus zelfstandiger, dan kan je gerust gaan voor een wat kleiner bed met een metalen basis en bijvoorbeeld een mooie, roostervormig hoofd- en voeteinde!