Wat is de ideale afmeting voor een tweepersoonsbed?

Wat is de ideale afmeting voor een tweepersoonsbed?
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een tweepersoonsbed van 160 x 200 cm wordt nog steeds het meeste verkocht. Dit is de perfecte maat voor twee slanke mensen die ongeveer 1.75 meter lang zijn. Ben je echter langer, dan kun je ook kiezen voor een bed van 220 cm lang. Ben je wat zwaarder, draai je veel in bed of heb je gewoon een grote slaapkamer, dan is het mogelijk om te kiezen voor tweepersoonsbed van 180 of 200 cm breed. Voordat je je keuze maakt is het goed om de ruimte in de slaapkamer goed op te meten. Houd rekening met schuine wanden en de noodzakelijke loopruimte.

Een of twee matrassen?

Ook als je beiden ongeveer even groot en zwaar bent is het beter om te kiezen voor twee aparte matrassen. Op deze manier kun je altijd je eigen slaapvoorkeur aangeven. Dat twee matrassen in één bed uit elkaar schuiven is een terugkerende discussie. Kies je voor een tweepersoonsbed met ombouw, dan vallen de matrassen binnen de rand waardoor ze niet kunnen verschuiven. Valt de keuze op een tweepersoons boxspring met twee verschillende matrassen, dan is het mogelijk om te kiezen voor een topmatras in combinatie met een boxspring antislip mat.

Een vlak of verstelbaar tweepersoonsbed

Vind je het fijn om vanuit je bed televisie te kijken? Of ligt je partner allang te slapen terwijl jij de bladzijdes van een spannende thriller zo snel mogelijk probeert te lezen? Kies je voor twee matrassen met twee afzonderlijk verstelbare bedbodems, dan kan dit gewoon zonder de ander te hinderen. Een verstelbaar bed is ook fijn als er periodes zijn waarin er noodgedwongen meer tijd in bed moet worden doorgebracht. Als je dit niet nodig vindt, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een vlakke bedbodem met één tweepersoonsmatras of twee eenpersoonsmatrassen.

Een seniorenbed

Je hoeft je echt niet bejaard te voelen als je wilt kiezen voor een comfortabel hoog seniorenbed. In- en uitstappen gaat immers veel makkelijker, net als het bed opmaken. De royale ruimte onder het bed is prettig tijdens het schoonmaken, maar kan ook benut worden door het gebruik van een onderschuiflade. Vergeet het beddengoed niet. Zorg voor goed passende hoeslakens en kies per persoon een comfortabel dekbed en een hoofdkussen dat voldoende steun biedt aan nek en hoofd.