Wat is het verschil tussen shutters en jaloezieën?

Wat is het verschil tussen shutters en jaloezieën
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

In je woning kan je niet zonder raamdecoratie. Raamdecoratie brengt veel voordelen met zich mee. Het houdt de zon tegen, maar dat is niet de enige functie. Elke vorm van decoratie voor je ramen is anders. Wij vertellen je over de verschillende tussen shutters en jaloezieën. Ontdek waarom je vandaag nog raamdecoratie wilt bestellen.

De voordelen van raamdecoratie

Naast het tegenhouden van de zon heeft raamdecoratie nog meer voordelen. Als je in de slaapkamer kiest voor decoratie met een verduisterende functie slaap je veel beter, omdat je kamer donkerder is. Wist je dat je met raamdecoratie ook energie bespaart? In de winter blijft de warmte beter binnen en kan de thermostaat een graadje omlaag. In de zomer is het omgekeerd en schijnt de zon niet naar binnen waardoor het binnen koeler is dan buiten. Heb jij je woonkamer aan de straatkant? Raamdecoratie in verschillende vormen zorgt ervoor dat voorbijgangers minder goed naar binnen kunnen kijken. Jij hebt dus meer privacy. Ook potentiële inbrekers kunnen daardoor minder goed zien of er bij jou wat te halen valt. Daarnaast verkleuren je meubels minder snel als je decoratie voor je ramen hebt hangen en last but not least: raamdecoratie zorgt voor extra sfeer in je huis.

Jaloezieën of shutters?

Ben je al overtuigd? Nu nog de keuze maken welke raamdecoratie. Shutters zijn bijna altijd gemaakt van hout, dat geldt niet voor jaloezieën. Toch zijn er ook een hoop mooie houten jaloezieën verkrijgbaar. Shutters klap je open als een luik en de lamellen zijn te verstellen. Ook de lamellen van houten jaloezieën zijn verstelbaar, maar deze hangen aan een koord. De functie van beide is hetzelfde, maar de uitstraling is heel anders.

Welke raamdecoratie kies je?

Het is vooral een kwestie van smaak. Als je deuren hebt die naar binnen open klappen zijn shutters praktischer, omdat de shutters naar de zijkant openklappen. Je voorkomt zo dat je je hoofd stoot tegen de jaloezieën die in de deuropening hangen. Shutters zijn op maat te maken voor verschillende vormen ramen. Houten jaloezieën zijn praktisch bij een vensterbank. Je trekt de jaloezieën omhoog en omlaag en hebt hier nauwelijks ruimte voor nodig. Je vazen blijven gewoon op de vensterbank staan. Bij jaloezieën kan je kiezen voor de optie om ze elektrisch te bedienen.