Wat zijn de voordelen van PVC vloeren?

Wat zijn de voordelen van PVC vloeren
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer als basis voor hun interieur of bedrijf, en dat is natuurlijk niet zomaar. Als ook jij de beste keuze wilt maken voor een goede duurzaamheid, uitstraling en kwaliteit, dan is het belangrijk dat je onderzoek doet naar de voordelen én nadelen van elke mogelijkheid.

PVC is ongetwijfeld één van de toppers, maar hoe komt dat nu? Hier lees je alles over de belangrijkste voordelen PVC vloeren, en waarom het zo goed is voor je nieuwe vloer!

De belangrijkste voordelen PVC vloer

De voordelen PVC vloer zijn erg divers en een duidelijk zicht daarop is dan ook belangrijk:

1. PVC is erg sterk en duurzaam

Ten eerste is PVC een uiterst sterk en duurzaam materiaal. Daarbij wordt PVC bij het maken van een vloer ook nog eens behandeld met een fijne, beschermende laag bovenop de kunststoflagen. Dit alles zorgt ervoor dat zo’n vloer tot wel 25 jaar meegaat als je er een beetje zorg voor draagt. En dat is zelfs langer dan de meeste vloeren uit laminaat of vinyl.

2. Weinig onderhoud nodig

Nog een belangrijk voordeel PVC vloer? Je hebt er nauwelijks onderhoud aan! Doordat zo’n vloer vanboven glad en effen is, reinig je deze gemakkelijk met een stofzuiger of een dweil. Ook kan je reinigingsproducten gebruiken zoals Dr. Schutz PU reiniger. De reiniger zorgt dat de toplaag niet beschadigd wordt.

3. Perfect in combinatie met vloerverwarming

Wil je vloerverwarming in huis laten installeren? Dat kan, als je kiest voor een PVC vloer. Een dergelijke vloer past zich immers perfect aan de temperatuur van de omgeving aan. De verschillende lagen kunststof geleiden warmte erg goed, zodat de vloer ook aangenaam warm aanvoelt in de winter.

4. Geen vervelende geluiden meer

Ten slotte is een PVC vloer erg interessant als je in een tussenwoning leeft of dunne muren hebt. Een slechte akoestische isolatie brengt vaak overlast met zich mee, maar dat kan je met een goede PVC vloer vermijden. Dit is weer te danken aan de verschillende lagen kunststof in een PVC vloer, die de meeste geluiden prachtig dempen!

Ga voor een PVC vloer in je woning!

De voordelen PVC vloeren gaan duidelijk ver, dus waarom zou je de stap niet wagen? Kies je daarbij voor een vloer van bij een gespecialiseerd aanbieder, dan kan je rekenen op een nog betere kwaliteit en duurzaamheid!