Wat zijn leuke planten om als housewarming cadeau te geven?

Wat zijn leuke planten om als housewarming cadeau te geven
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Heb je binnenkort een housewarming van een collega of een vriendin? Een plant is het perfecte housewarming cadeau. Zonder planten leeft een huis nog niet echt. Planten geven een huis sfeer en zijn gezond, omdat ze zuurstof afgeven. Tegenwoordig verworden steeds meer woonkamers tot een urban jungle dus een plant is ook nog is heel trendy. Heeft je broer of nieuwe buurvrouw voor het eerst een tuin? Geef dan tuinplanten cadeau. De kans dat je de plank misslaat is heel klein.

Ga voor een vetplant

Niet iedereen heeft groene vingers. Er zijn meer dan voldoende makkelijke kamerplanten die nauwelijks verzorging nodig hebben. Vetplanten zijn altijd goed. Deze planten hebben bijna geen water nodig en zijn niet kapot te krijgen. Ze staan heel decoratief onder een stolp van glas of in een groepje bij elkaar van verschillende soorten vetplanten. Je ziet tegenwoordig veel mini-vetplantjes. Deze zijn te schattig voor woorden. Ook luchtplantjes zijn heel populair. Deze planten hebben geen wortels en hoef je alleen zo nu en dan te besproeien. Daar kan echt niks mis mee gaan.

Nog meer makkelijke planten

Er zijn talloze makkelijke kamerplanten. Je hoeft je keus niet te beperken tot cactussen en vetplanten. De peperomia is zowel in roze als in groen verkrijgbaar en moet goed vochtig gehouden worden, dan heb je er lang plezier van. De graslelie is een echte luchtzuiveraar en levert een belangrijke bijdrage aan een gezond klimaat in huis. Deze plant staat graag in het licht. Klimop is onverwoestbaar en groeit razendsnel. Deze plant staat heel mooi bovenop de kast waar de bladeren prachtig naar beneden kunnen hangen.

Een plant cadeau voor de tuin

Planten en bloemen fleuren een tuin helemaal op. Een tuin biedt meer dan voldoende inspiratie voor housewarming cadeaus. Geef ook eens bloembollen cadeau. Wil je het grootser aanpakken? Wat denk je van een fruitboom? Het vergt wat geduld, maar dan kan de ontvanger na een paar jaar vruchten uit eigen tuin eten. Ook lavendel doet het altijd goed als cadeau. Lavendel kan je buiten in potten zetten op het terras of in de vaste grond planten. In de zomer doen de geuren je wegdromen naar vakanties in Frankrijk.