Wc tegels ideeën voor kleine toiletten en de badkamer

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Als het om badkamers en toiletten gaat, dromen we allemaal van die geweldige setting met een enorm, luxueus vrijstaand bad, hoge plafonds en misschien heel veel marmer. Helaas, in de echte wereld heeft de meerderheid van ons veel kleinere badkamers dan die grandioze voorbeelden die we op tv en in de films zien. Ook jij bent er wellicht in geslaagd om je kleine badkamer in te richten en je bent echt enthousiast over het idee van tegels, maar je hebt geen idee wat voor soort tegel het beste werkt in een kleine kamer. Maak je geen zorgen, dit blog geeft je 5 fantastische wc tegels ideeën voor kleine badkamers of toiletten!

Grote toilet tegels

Hoe je grotere tegels aan je wc tegels ideeën kunt toevoegen

De afmetingen van de toilet of badkamertegels variëren van kleine mozaïektegels tot gigantische tegels die meterslang kunnen worden. Gigantische tegels gebruiken in een kleine badkamer of toilet, behoort niet meteen tot de meest innovatieve wc tegels ideeën. Simpelweg omdat de tegel vaak wordt afgesneden en dus tonnen afval creëert en mogelijk het patroon of de stijl verbreekt. Aan de andere kant hebben grote badkamertegels, meestal tussen 30 en 60 cm, de neiging om een ​rustig gevoel te creëren dat perfect is voor badkamers en toiletten met beperkte ruimte. Als je dus toch wordt verleid om grote of middelgrote tegels te gebruiken, zijn vierkante vormen met neutrale kleuren, zoals wit of grijs, ideaal als wc tegels ideeën. Je kiest beter geen glanzende tegels, door de weerkaatsing in de tegels wordt jouw kleine ruimte drukker. Andere opties om grote tegels te overwegen zijn rechthoekig gevormde tegels, waaruit je verschillende tegelpatronen kunt maken om de ruimte een beetje jazzy te maken.

Toilet tegels

Ga voor licht als de ruimte beperkt is

Een belangrijke aspect voor wc tegels ideeen is de kleur die je kiest. De kleur van je tegels kan echt indruk maken in een kleine badkamer. Hoewel veel kleine badkamers en toiletten er nog steeds fantastisch uitzien met donkere tinten, gaan de meeste mensen voor lichte tinten zoals wit, crème en lichtgrijs. Neutrale kleuren helpen de toon van een kamer kalm en schoon te houden, wat echt helpt in kleinere kamers. Wc tegel ideeën met een neutraal kleurenschema brengen de illusie van meer ruimte. Als extra voordeel zal het een pluspunt zijn voor potentiële kopers, mocht je ooit jouw huis willen verkopen. En voor nog meer inspiratie, lees ook het blog budget badkamer ideeën.

Bron afbeeldingen: contemporist.com (pinterest)